10 avantaje ale practicii de yoga pentru gravide

Perioada de sarcină este o perioadă plină de schimbări hormonale care afectează bioritmul zilnic al femeilor, printre care se numără:

 • Stări de somnolenţă chiar şi după un somn de 8 ore
 • Tensiunea mărită
 • Greţuri
 • Picioare umflate
 • Schimbări emoţionale bruşte

De multe ori însă, perioada de sarcină vine împreună cu dezechilibre care necesită o atenţie sporită a viitoarelor mămici:

 1. Diabetul gestațional. Acesta poate fi controlat printr-o dietă adecvată şi dispare odată cu naşterea.
 2. Este o tulburare care apare după săptămâna 20 din sarcină şi este marcată de o creştere bruscă în tensiune. Aceasta, la rândul ei, poate afecta rinichii, ficatul şi creierul, dacă este lăsată netratată.

Motivele pentru aceste dezechilibre sunt, în general, legate de:

 • Dezechilibre ale stilului de viaţă: alcool, fumat, stres, anxietate, griji, lipsa de relaxare potrivită.
 • De bagajul genetic: predispoziţia pe care mama o are către anumite boli.
 • Mediul de acasă: contează foarte mult ca în timpul sarcinii mama să aibă un mediu pozitiv în jurul ei, acesta implicând soţul, casa şi înteaga familie. Evitarea mediilor încărcate negativ este foarte importantă pentru o sarcină armonioasă şi pentru viitoarea dezvoltare a bebeluşului.

Evitarea sportului excesiv sau a posturilor de yoga complicate

De multe ori, din cauza fricii de îngrăşare sau a hiper producţiei hormonului relaxin, viitoarele mămici au tendinţa de a continua cu programul de sport pe care îl aveau înainte, sau mai grav, de a-l accentua pe perioada sarcinii.

Este o mare greşeală, deoarece poate avea efecte negative asupra dezvoltării bebeluşului.

Atunci când hormonul relaxin este produs în exces, mama va avea o senzaţie de usurime a corpului, neputând să simtă senzaţiile sarcinii şi astfel rezultând într-o uşurinţă de a munci mult şi de a face sport excesiv.

Invers, dacă hormonul este produs în cantităţi prea mici, mămica va simţi ca fiind dificil orice va face în perioada dinaintea naşterii, chiar şi cele mai simple lucruri.

Poftele alimentare şi îngrăşatul în timpul sarcinii

Conform cunoaşterii Nirvana Yoga, în momentul sarcinii, canalele de energie ale mamei încep să aibă o expansiune treptată, până în momentul naşterii, când acestea se unesc într-un singur canal energetic cu o forţă extraordinară, acesta fiind, de fapt, declanşatorul travaliului.

Prin acest proces de expansiune a canalelor de energie se activează conturile karmice existente în suflet şi în corpul energetic.

Dacă sunt negative, acestea se pot manifesta prin gânduri şi emoţii necontrolabile.

Prin impactul pe care gândurile şi emoţiile îl au asupra sistemului hormonal, pot rezulta, printre altele, poftă de mâncare sau pofte mai mari pentru anumite alimente grase, junk food sau alte tipuri de mâncare nesănătoasă.

Acestea rezultă, mai apoi, în kilograme nejustificate şi au efect negativ asupra dezvoltării bebeluşului, la nivel fizic şi mental.

Beneficiile practicii de yoga prenatală pentru mamă şi bebeluş

În sistemul Nirvana Yoga, yoga pentru gravide este o practică relaxată, axată pe mişcări lente, posturi de yoga speciale pentru sarcină, tehnici de respiraţie şi meditaţie.

Se mai recomandă şi practică de Areiki şi Terapia prin Sunet.

Areiki va ajută mama în energizarea cu energie pozitivă, relaxare mentală şi purificarea energiei de boală, precum şi a energiei negative din sufletul mamei şi al bebeluşului.

Terapia prin sunet ajută la calmarea mentală, la creşterea nivelului energetic şi la echilibrarea canalelor principale de energie Ida şi Pingala.

10 avantaje ale practicii de yoga pentru perioada de sarcină:

 1. O perioadă de sarcină fericită şi sănătoasă.
 2. Ajută la reducerea hipertensiunii.
 3. Ajută la temperarea furiei şi a izbucnirilor emoţionale.
 4. Ajută la creşterea circulaţiei sanguine către bebeluş.
 5. Reduce stresul şi tensiunea din corp.
 6. Creşte cantitatea de oxigen şi energia pozitivă din mamă, care ajută la dezvoltarea armonioasă a bebeluşului.
 7. Creează o energie pozitivă în mamă.
 8. Ajută la naşterea unui suflet pozitiv, de înaltă vibraţie.
 9. Reduce defectele la nivel fizic, mental şi emoţional care ar putea apărea la copil în anii mai târzii din viaţă.
 10. Ajută la naşterea naturală prin expansiunea normală a oaselor pelviene.

Cursul de Yoga pentru gravide are loc în fiecare Sâmbătă de la 16:00-17:00 la Studio Nirvana Yoga din Bucureşti, Sector 2, aflat pe strada Batiște nr. 28.

Pentru mai multe detalii despre curs şi despre disponibilitatea covoraşelor puteţi scrie la yogi@nirvanayoga.ro sau puteţi suna la 0733756897 (Veronica).

 

 

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *