Fifty shades of Grey – boring movie

În urmă cu două zile căutam pe internet seriale sau filme noi și cum nu am găsit niciunul gen sci-fi sau fantasy pe care nu l-am urmărit, mi-am zis că poate nu ar fi rău să mă uit și eu la controversatul 50 shades of Grey. Principalul motiv care m-a determinat să îl caut pe internet a fost faptul că mulți bloggeri indignați au scris articole în care pur și simplu desfințau acest film spunând că atentează la pudoarea oamenilor normali, că promovează imaginea femeii supuse care nu refuză nimic numai ca să îi facă partenerului pe plac, că scenele gen BDSM din film sunt scârboase și că femeile care adoră acest film și care au devorat din scoarță în scoață romanul scris de E. L. James după care s-a făcut ecranizarea acestui film sunt proaste.

Fiecare om are dreptul la opinie și cum nu am citit romanul și nici nu am văzut filmul, mi-am zis că dracul nu poate fi chiar așa de negru și probabil că are și părți bune sau internesante (cu ghilimele sau nu), așa că sâmbătă am căutat filmul pe internet, m-am așezat comod în fața laptopului cu țigările și cana de cafea la îndemână și am apasat play.

Emoții, indignare, lacrimi de crocodil sau oftat din toți rărunchii? Nimic din toate acestea, din păcate sau din fericire. Pe la jumătatea filmului deja mă plictisisem, nu văzusem nimic interesant, nici măcar una din scenele alea hulite de puritanii de pe internet. O poveste de dragoste siropoasă cu tente erotice, atât și nimic mai mult. La un moment dat mi-am adus aminte că trebuia să pregătesc prânzul pentru ai mei și m-am întrebat de ce pierd timpul cu un film neinteresant în loc să îmi văd de treaba mea, așa că l-am închis și m-am apucat de făcut mâncare, așa cum îi șade bine unei neveste ascultătoare sau a unei mame iubitoare. Aiurea, fac asta in fiecare zi, de mai bine de douăzeci de ani, mi-am zis, așa că am oprit focul de la aragaz și i-am mai dat o șansă filmului.

A doua parte a fost ceva mai dinamică, am văzut și cele două sau trei scene care i-au scos din minți pe bărbații care cred că o femeie trebuie să fie supusă stând la cratiță și ștergând la fund copii nu preferând să fie legată de pat în timpul în care ei demonstrează cât de macho sunt din punct de vedere sexual și…nu am fost impresionată deloc. Chiar nu înțeleg de ce sunt indignați majoritatea celor care au văzut acest film.

Fimul e plictisitor, de la început până la sfârșit. Nu are sare și nici piper, este fad și îi lipsește acel ceva care captează atenția privitorului. Nu m-a făcut să plâng și nici să râd. Nu m-a impresionat nimic, nici măcar scenele acelea de BDSM. Nu am văzut nave spațiale, omuleți verzi, oamenii nu s-a transformat în zombi sau vampiri și nici ea sau el nu au călătorit în timp cu intenția clară de a schimba trecutul sau a influența viitoarul. Glumeam! Nu este un film din categoria celor preferate de mine, asta e clar. Am pierdut timpul uitându-mă la el? Probabil! Regret că l-am văzut? Nu, deoarece era singura metodă  viabilă pentru a-mi face o părere despre acest film controversat fără să fiu influențată de articolele de pe bloguri sau comentariile de pe Facebook. Boring!!!

50-Shades-of-Grey

 

 

 

Please follow and like us:
0

2 Replies to “Fifty shades of Grey – boring movie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *