Dincolo de cuvinte

livestudio

Trăim în epoca vitezei, în epoca digitizării, informația este la indemâna oricui vrea să o caute. Nu avem de ce să ne plâgem și nici nu putem invoca lipsa de timp sau că ni se îngrădește dreptul de a avea acces la informațiile pe care doim să le găsim. Depinde doar ce anume dorim să aflăm, despre ce, despre cine…

Mi se pare firesc ca atunci când am nevoie de o informație de orice fel să caut pe internet, cea mai ușoară metodă de a gasi ceea ce mă interesează fără prea multe eforturi. Motoarele de căutare sunt tot timpul în alertă și mă ajută de fiecare dată, doar asta e menirea lor, să găsească informațiile de care am nevoie. O rețetă de murături ca la mama acasă? Uite aici, aici, dar și aici. Am de ales între text, video sau foto. Vreau să aflu informații despre angajari in videochat? Nicio problemă, motorul sapă pentru mine și scoate la suprafață sute de link-uri, folosindu-se de unelte invizibile, numai de el știute.

Nu mă interesează în mod deosebit ce metode folosesc motoarele de căutare ca să găsească ce am solicitat, eu vreau doar să am acces la ce mă interesează, să filtrez informația și să o folosesc când și unde am nevoie. Când? Chiar acum! Unde? Chiar aici, pe blog! De ce vreau să scriu despre videochat, nu am găsit alt subiect mai interesant? Deocamndată nu, cel puțin nu azi, poate mâine, cine știe. Motive? Doar unul, dar nici nu am nevoie de mai multe, deoarece acesta este foarte convingător de cele mai multe ori și de fiecare dată mă determină să scriu.

Adevărul este că, cel puțin pentru mine, abordarea unui subiect de acest gen este de dificilă și dacă nu aș găsi informații relevante pe internet, chiar nu știu pe unde aș scoate cămașa. Și nu e vorba numai despre a scrie despre activitatea de videochat, să ne înțelegem. Una este să scriu despre cașcaval și în timp ce apăs pe taste să savurez o bucățică apetisantă din acest produs și alta este să scriu despre videochat, să dau sfaturi sau să înșir avantajele și dezavantajele unui astfel de job, când eu niciodată nu am vizitat un loc de genul acesta, ca să nu mai zic de altceva, nici măcar de curiozitate.

Sau poate ar fi mai bine să scriu o poveste lacrimogenă despre o fată frumoasă dar săracă, care vrea să devină ceva în viață dar părinții nu au posibilități materiale ca să o țină la facultate? Să ai un job în timpul studenției nu a omorât pe nimeni până acum, nu? Și altă întrebare: ce fel de job? Și apoi să înșir argumente și motive pro model de videochat. Hmmm, da, ar fi o idee, dar nu neapărat una strălucită. Data viitoare voi încerca altfel de abordare, dar deocamdată nu am nici o idee strălucită.

Nu condamn și nici nu încurajez pe nimeni să se angajeze la videochat, încerc să fiu neutră. În definitiv fiecare își trăiește viața așa cum vrea și este răspunzător pentru faptele sale, bune sau rele, cum or fi ele. A fi model la videochat este un job ca oricare altul, nu? Muncești și câștigi bani, totul este simplu la prima vedere. Aș avea nevoie de mult timp ca să detaliez ce implicații are un loc de muncă, ce e bine sau nu să faci, cum să te comporți și ce sau cum să vorbești și din păcate nu mai am timp să mă prezint la jobul meu. Poate altădată…

Please follow and like us:
0

2 Replies to “Dincolo de cuvinte”

  1. Ca in orice alt job, si in videochat este nevoie de munca si seriozitate, altfel risti sa iti pierzi timpul degeaba. Nu uitati ca este un mediu virtual, in care trebuie sa iti pui capul la contributie. Eu, cu munca si disciplina, pot spune ca am ajuns la un salariu lunar de peste 6000 lei.

  2. Chiar este un job ca oricare altul, cu program de lucru de 40 de ore pe saptamana, cu contract, asigurari sociale, asigurare medicala, team buildinguri si altele. Cu munca multa, cu ambitie, cu implicare, cu seriozitate…. Da, ati citit bine, se munceste din greu la videochat, nu e floare la ureche asa cum crede lumea. Exista politiste, directoare de banca si mame somere care fac videochat, nu numai femei usuratice si naive, cum crede toata lumea. Multe fac videochat non adult, adica nici macar nu se dezbraca in fata camerei video, doar socializeaza cu barbati singuri si tristi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *