Alege Masatto…

În dimineața aceasta m-am trezit cu o durere de spate groaznică și nu îmi place deloc. Știu din ce cauză, ar trebui să fac și eu mai multă mișcare să nu mai stau multe ore la birou fără să fac pauză, dar de cele mai multe ori nu am de ales. Jobul meu este de așa natură și nu prea am ce face în legătură cu asta. Problema este că și acasă fac aceeași greșeală. După ce termin treburile cotidiene, adică spălat vase, pregătit prânzul sau cina, făcut curățenie și alte chestii mărunte, îmi ocup locul preferat pe scunul din fața computerului și mai pierd în felul acesta câteva ore. Da, știu, ar trebui să ies afară să alerg sau să merg la o sală să fac nu știu ce fel de exerciții, dar oboseala acumulată în timpul zilei își spune cuvântul de fiecare dată și renunț.

Vreau ca seara să stau liniștită în fața computerului și să mă relaxez navigând pe apele învolburate ale internetului. Asta este plăcerea mea și dacă mai adaug o țigară și o cească de cafea, pot să spun că nu mai am nevoie de altceva ca să uit de stresul și oboseala acumulate în timpul zilei. Din păcate durerile de spate nu mă lasă în pace și apar când mi-e lumea mai dragă. Mi s-a întâmplat de multe ori să mă ridic brusc de pe scaun și să gem de durere. Mda, sedentarismul, vârsta, țigările, cafeaua…

Scaun-masaj-Panasonic-Yasumi-negru

Teoretic știu ce trebuie să fac pentru a scăpa de aceste dureri, dar practic e mai greu… Cea mai bună soluție ar fi să îmi cumpăr un fotoliu confortabil care să îmi facă și masaj. Măcar acasă să am așa ceva, că la servici în veci nu o să primesc eu așa ceva, nu e de nasul meu. Da, aș putea să comand un scaun profesional cu masaj shiatsu produs de compania japoneză Inada Family sau chiar un fotoliu dedicat pentru masaj integral pe tot corpul, nu? Nimeni nu mă oprește să nu ascult vocea din capul meu care îmi șoptește “alege masatto de fiecare dată când mă chinuie durerile de spate.

Prețurile sunt bune comparativ cu cele ale altor magazine online care comercializează acest gen de produse, reducerile sunt tentante și chiar aș vrea să îmi cumpăr un asemenea fotoliu. Din păcate jumatate din salariul meu se duce pe ratele la bănci, așa că nu este momentul să fac o investiție de genul acesta. Asta este realitatea și prea curând nu o să se schimbe. Dacă m-aș apuca acum să fac o listă cu tot ce mi-am dorit să cumpăr pentru suflețelul meu de-a lungul anilor cred că nu aș termina nici până mâine acest articol, așa că renunț. Poate că într-o zi voi cumpăra fotoliul, mașina, vila și piscina pe care mi le doresc de ani de zile, cine știe. Dar până atunci mai este cale lungă și dacă nu se întâmplă o minune, slabe șanse.

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *