Antrenează-te pentru zbor pe o placă cu roți!

Mulți se întreabă încă mirați, de unde apetitul tinerelor pentru penny board și scutere electrice, când ele sunt, orice s-ar spune, niște mijloace de deplasare de pe care poți să căzi oricând, dacă nu ești atent și te dezechilibrezi? Li se păr niște gadget-uri periculoase, inutile, de aceea mulți părinți resping din start ideea de a le cumpăra copiilor lor o asemenea ciudățenie cu o stabilitate fragilă.

Ei nu pot înțelege senzația de libertate pe care placa pe roți ți-o poate oferi, starea de ușoară imponderabilitate, de acces într-un viitor care se lasă încă așteptat. O penny board, dar mai ales un scuter electric, este o invitație, în special pentru ingeniozitatea românească, la a crea plăci de deplasare și distracție mult mai uimitoare.

Unul dintre conaționalii noștri, trăitor în Canada, chiar a dus aceste hoverboard-uri la nivelul următor. Inginerul Alexandru Duru a reușit în vara lui 2016 că să facă “surfing în aer” pe un hoverboard zburător. Cu o autonomie de zbor de circa 90 de secunde (deocamdată), având o greutate de circa 30 de kilograme, un asemenea scuter magic poate să poarte în zbor o persoană cântărind până la 70 de kg.

Un Icar modern care a făcut ca un vis să devină realitate Aparatul de zbor creat de inventatorul amintit chiar funcționează și a putut fi realizat în concret după ce a primit o finanțare guvernamentală în acest sens. Ce-i drept, deși român, Alexandru Duru trăiește departe, iar guvernul ce l-a sprijinit în demersul sau creativ a fost cel canadian.

Dacă locuia în țara noastră, probabil proiectul sau îndrăzneț ar fi rămas doar pe hârtie. Inginerul Alexandru Duru, partizan al libertății în deplasare, declara anul trecut:

Sunt sigur că ați zburat cu avionul, poate chiar și cu elicopterul. Ei bine, o plimbare pe hoverboard este chiar mai frumoasă, fiindcă nu ai nimic în jurul tău.

În condițiile în care un hoverboard clasic îi lasă pe trecători cu gura căscată, animați de invidie sau uimire, un hoverboard îi va face automat să zâmbească, deoarece a testa zborul aidoma unei păsări, fără a folosi un apărat de zbor clasic, a rămas încă un vis al omului modern.

Să zbori fără aripi, trebuind doar ca să îți menții echilibrul, asemeni lui Aladin când folosea covorul fermecat, iată o propunere incitantă pentru orice persoană cu spirit liber. Până atunci, sunt bune și penny board-urile și hoverboard-urile terestre, deoarece cu ajutorul lor ne testăm abilitățile sportive în păstrarea echilibrului pentru ca, în momentul în care plăcile zburătoare se vor produce pe scară

largă, în serie, iar prețul lor va fi unul accesibil, să fim pregătiți a gusta cu toții experiența zborului la câțiva metri deasupra solului.

Viitorul este din ce în ce mai aproape și e bine că să ne găsească pregătiți!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *