Care este cea mai bună alegere în materie de inele de logodnă?

Atunci când vine vorba de alegerea inelului de logodnă, domnii au două obiective majore: să-și impresioneze viitoarea soție și să obțină un raport calitate-preț cât mai bun. Ei bine, nu există o rețetă standard de reușită, însă există câteva aspecte de care este bine ca viitorii miri să țină cont:

Prețul inelului de logodnă

Unul din principalii factori de decizie atunci când vine vorba de achiziționarea unui inel de logodnă este prețul. Mulți bărbați se sperie atunci când se interesează cât costă o astfel de bijuterie. Ar vrea să găsească inele de logodnă ieftine, însă, în același timp, să obțină cea mai bună reacție atunci când așază inelul pe degetul viitoarei logodnice. Ei bine, această dorință este una puțin utopică!

Cele mai frumoase inele de logodnă au și un preț pe măsură. În primul rând, pentru că sunt făcute din materiale și pietre prețioase. În al doilea rând, pentru că, dacă vă doriți un produs de calitate, unde accentul este pus pe detalii, manopera este mai complicată și, prin urmare, costă.

În orice caz, dacă v-ați hotărât să faceți pasul cel mare și într-adevăr vreți să impresionați persoana iubită, nu este momentul să fiți zgârciți la bani. Cu atât mai mult cu cât inelul de logodnă are o simbolistică foarte specială și va fi purtat de viitoarea mireasă pentru tot restul vieții.

Dacă vreți totuși să fiți cumpătați în alegere, o soluție de luat în calcul este să cumpărați inelul direct de la un producător. Există pe piață magazine care nu lucrează cu intermediari, ceea ce înseamnă că puteți găsi inele de o calitate foarte bună, la prețuri ceva mai acceptabile.

Materialul și piața inelului de logodnă

De obicei, inelele de logodnă sunt confecționate din aur (alb, galben sau roz), pentru că acest material se potrivește cel mai bine cu pietrele prețioase care îl vor decora. În funcție de preferințele iubitei, poți opta pentru una din aceste trei variante.

Cât despre decorarea inelului cu una sau mai multe pietre prețioase, posibilitățile sunt multiple. De la clasicele și elegantele diamante, până la rubine, ametiste, safire sau smaralde). Decizia variază și aici în funcție de gusturile și personalitatea iubitei.

Având în vedere simbolistica inelului de logodnă și faptul că viitoarea mireasă îl va purta pentru tot restul vieții, trebuie să fie ceva cu adevărat special și să i se potrivească foarte bine. Așadar, este indicat să alegi inelul în funcție de trăsăturile de caracter ale iubitei:

  • Rubinul poate fi alegerea perfectă pentru o femeie pasională, jucăușă și plină de viață.
  • Smaraldul are o notă exotică și misterioasă, așa că s-ar putea să se potrivească cu o femeie care iubește călătoriile și aventura.
  • Ametistul se potrivește foarte bine cu femeile creative și boeme, care adesea se lasă purtate de imaginație.
  • Safirul este piatra libertății și a dorințelor, așa că poate fi alegerea potrivită pentru femeile visătoare, cărora le place să-și depășească limitele.
  • Diamantul este varianta sigură, dacă viitoarea mireasă este o persoană definită de eleganță, delicatețe și prețiozitate.

Inel de logodnă cu design personalizat

Se poate întâmpla ca, după ce ai văzut toate modelele disponibile în magazinele de bijuterii, să nu te convingă nici unul dintre ele. Având în vedere că este vorba de un inel mai special, cu un preț pe măsură, nu trebuie să cumperi ceva dacă nu ești 100% mulțumit de opțiunile pe care le ai la dispoziție.

Totuși, momentul se apropie și trebuie să te hotărăști. Ce e de făcut? Găsești un magazin care face inele personalizate.

Odată ce ai reușit să explici cum îți dorești să arate inelul tău, mai trebuie doar să te hotărăști din ce material vrei să fie, ce piatră (sau pietre) și ce mărime să aibă. Vei primi ulterior o imagine 3D a produsului dorit. Dacă aceasta corespunde întocmai dorințelor tale, nu îți rămâne decât să validezi designul și să aștepți realizarea propriu-zisă a inelului.

Nu uita însă, oricât de prețios și bine lucrat este inelul, tot mai trebuie să ții cont de câteva detalii care fac diferența. De la organizarea momentului în care faci cererea în căsătorie, până la ambalajul inelului și degetul pe care îl pui, toate aceste „lucruri mărunte” pot face diferența, mai ales dacă viitoarea logodnică obișnuiește să fie atentă la detalii.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *