Ce beneficii oferă folosirea unui sistem de ticketing într-o companie

Sistemul de ticketing este o aplicație software care asigură eficiența operațională de care orice business are nevoie în dezvoltarea activităților specifice domeniului din care face parte. Iar avantajele pe care un astfel de program le oferă sunt numeroase, începând de la reducerea costurilor și până la îmbunătățirea timpului de lucru.

Și pentru că trăim vremuri în care companiile, indiferent de dimensiunea lor, duc lupte tot mai grele pentru a reuși să crească și să devină profitabile, mediul competițional de business are nevoie de găsirea unor soluții viabile pentru a se dezvolta, în special atunci când vine vorba de online.

De altfel, acest lucru presupune, în mod automat, investiții, strategii și planuri bine puse la punct, fapt pentru care experții IT oferă tot mai multe instrumente care să ajute companiile în acest sens și să le asigure o bună organizare.

Iar unul dintre cele mai utile și mai eficiente instrumente folosite cu acest scop fiind un program de ticketing de tip SAAS (Software as a Service).

Cum te ajută un sistem de ticketing?

Precizam nevoia businessurilor de a găsi soluții pentru a se dezvolta în special când vine vorba despre mediul online, întrucât acesta oferă, la ora actuală, cele mai mari avantaje de a obține profit. Iar oamenii știu lucrul acesta, dovadă stând inclusiv numărul mare de antreprenori care își lansează afaceri online sau care își mută afacerea în online, pentru a nu pierde teren în fața competitorilor și pentru a câștiga mai mulți clienți.

Ei bine, în spatele unor astfel de businessuri stau niște echipe de oameni care trebuie să dea cel mai bun randament pentru a face lucruri să meargă în firmă.

Iar sistemele de ticketing tocmai pentru asta au fost create – să ajute oamenii să se organizeze în așa fel încât să-și eficientizeze munca din toate punctele de vedere.

De exemplu, un astfel de program ajută la optimizarea comunicării, a transparenței și a timpilor de răspuns pentru rezolvarea tichetelor. În același timp, programul contribuie la distribuirea egală a sarcinilor de lucru pentru personal, precum și la monitorizarea eficientă a activității și productivității acestuia.

Sistemul de ticketing de tip SaaS

Potrivit experților IT, sistemele de ticketing de tip SaaS (Software as a Service) ori SLAs (Service level agreement) se numără printre cele mai bune astfel de programe la care un business poate apela pentru eficientizarea activității angajaților.

Soft Pepper, spre exemplu, este o companie IT din București care creează aplicații software pentru businessuri din întreaga lume. Printre acestea se numără și aplicația software de ticketing denumită 365Ticketing, care – pe lângă toate avantajele specifice acestor programe – include și un sistem de management al incidentelor și un sistem helpdesk.

De exemplu, sistemul de ticketing 365Ticketing transformă în mod automat email-urile în tichete care, mai apoi, sunt distribuite automat personalului care trebuie să se ocupe de soluționarea lor.

Mai mult decât atât, prin intermediul aplicației software create de Soft Pepper, poți verifica numărul de deadline-uri depășite, timpul alocat rezolvării taskurilor, precum și numărul de tichete soluționate și pe cel al tichetelor nesoluționate.

Pentru mai multe informații despre implementarea unui astfel de program de ticketing, precum și pentru o demonstrație a modului în care funcționează sistemul 365Ticketing, accesează site-ul softpepper.ro și contactează-i pe reprezentanții firmei de IT.

 

 

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *