Ce trebuie să știți despre suplimentele nutritive

suplimente-nutritive

Vitaminele, proteinele și mineralele au un rol esențial în menținerea sănătății. Chiar dacă avem o alimentație sănătoasă și consumăm alimente bogate în vitamine, suplimentele nutritive au un rol esențial pentru creștere, în dezvoltarea sistemului osos și pentru susținerea celulei nervoase. Cei care țin diete, gravidele, copiii și bătrânii, dar și sportivii de performanță sunt persoanele cele mai afectate de carențele de substanțe nutritive și din acestă cauză suplimentele nutritive sunt esențiale, pe lângă un regim alimentar echilibrat.

Suplimentele nutritive sunt produse concepute să umple golurile din nutriția zilnică și conțin o serie de substanțe cu un rol biologic foarte important: vitamine, minerale, proteine, aminoacizi, acizi grasi și probiotice. Majoritatea lor sunt destinate consumării orale și se găsesc sub formă de tablete, capsule, pulbere sau lichidă.

În magazinul online shopbuilder.ro găsiți toate suplimentele nutritive de care aveți nevoie, începând cu vitamine și multivitamine, proteine, minerale, aminoacizi și terminând cu arzătoare de grăsimi și îndulcitori naturali, de la producători precum Pro Nutrition, BSN, BioTech SUA, Gaspari Nutrition, MuscleMeds, Labrada, Nutrend, Celucor, etc.

Dacă doriți să slăbiți, să vă dezvoltați masa musculară, să vă refaceți mai ușor supă un efort intens, să mențineți vitalitatea organismului, să preveniți apariția anumitor boli sau să vă îmbunătățiți performanțele sportive, apelați la suplimentele nutritive. Deoarece pe piață există foarte multe produse de acest gen care provin de la producători autohtoni sau din alte țări, indicat ar fi, chiar dacă nu este vorba de medicamente în adevăratul sens al cuvântului, ca înainte să cumpărați așa ceva să consultați un medic, un nutriționist sau un farmacist. În cazul multor produse de acest gen singurul efect real este cel de placebo.

Foarte multe persoane din întreaga lume consumă suplimente nutritive din diferite motive fără să țină cont că anumite substanțe pot fi toxice pentru organism dacă se asociază cu alte medicamente sau dacă se depășește doza maximă admisă. Un exemplu în acest sens este vitamina A, care este eficientă în cantități mici, dar care devine periculoasă în cantitati mari.

Conform Codex Alimentarius (o colecție de standarde și ghiduri internaționale referitoare la producerea, comercilizarea și siguranța alimentelor), suplimentele nutritive fac parte din categoria alimente. Acestea trebuie să fie sigure în ceea ce privește dozajul și puritatea. Potrivit Directivei Uniunii Europene din 2002 numai cele care respectă aceste norme pot fi comercializate fără prescripție medicală. În practică, exista un risc minor de reactii adverse, atribuit supradozajului și abuzului.

images

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *