Cele mai importante lucruri de știut la schimbarea bateriei auto

Bateria auto este indispensabilă oricărui autovehicul. Sunt câteva indicii care îți vor spune dacă bateria trebuie doar reîncarcată sau schimbată. Este normal ca acumulatorul auto să se descarce în condiții extreme (temperaturi foarte scăzute, drumuri scurte, neutilizare pe perioade lungi de timp etc). Cu toate acestea, dacă bateria trebuie schimbată, iată care sunt principalele aspecte de care ar fi bine să ții cont înainte de a face o achiziție.

Cum alegi bateria auto potrivită?

O baterie auto te ține, în mod normal, între 4 și 5 ani, așa că dacă nu îți pornește mașina, prima dată încearcă să vezi dacă nu cumva trebuie doar încarcată bateria. Verifică în mod constant bateria (cel puțin o dată la 6 luni) și menține-o încarcată. Un acumulator auto încarcat va porni mașina chiar și la -60 grade, pe când unul doar pe 50% încarcat va îngheța la -12 grade. Este drept că în condiții de vreme normală bateria va porni și la 25% din capacitatea ei, dar întreținerea corectă și verificarea periodică a bateriei îi poate prelungi viața.

În primul rând, consultă manualul mașinii. Acolo vei găsi informații privind dimensiunile și amperajul pe care trebuie să îl aibă noul acumulator auto. Nu alege niciodată o baterie auto sub necesitățile mașinii tale! Una cu o capacitate prea mică nu va face față motorului, iar una cu o capacitate prea mare nu va putea fi încărcata de alternor.

Un alt aspect important în alegerea bateriei auto este producătorul. Alegerea unui producator de renume este o garanție în plus a calității produsului. Prețul poate fi un criteriu în alegerea bateriei, dar cel mai bine ar fi să îți întrebi mecanicul auto care sunt modelele recomandate de el. În service-uri ajung cele mai multe mașini cu probleme cauzate de un acumulator defect. Iar dacă riști să ajungi cu mașina în service pentru că ai ales o baterie ieftină, atunci îți spunem că mai ieftin înseamna mai scump în această situație. Cele mai renumite branduri de acumulatori auto sunt Varta, Bosch, Rombat, Banner si altele. Bateriile Varta se găsesc în variante de la 40 Ah până la 110 Ah, așadar ai o gamă variată de modele din care o poți alege pe cea mai bună pentru tine.

Cea mai nouă tehnologie pe piața de acumulatori auto

Majoritatea bateriilor auto se bazează pe combinația plumb și acid sulfuric. Recent însă, producatorii au dezvoltat o nouă tehnologie plumb-acid cu separator din fibră de sticlă (AGM). Bateriile Varta AGM 95 Ah oferă performanțe excepționale mașinilor ultraechipate cu bateriile auto de la Neobat eficiente. Fiabilitatea este una dintre caracteristicile cheie ale acestei baterii, depășind cerințele OE și având o capacitate de rezervă extrem de mare. În plus, se comportă exemplar ți în cazurile de pornire la rece a motorului.

Tehnologia AGM oferă un nivel de anduranță de trei ori mai mare decât în cazul bateriilor standard, fiind perfectă pentru mașinile cu sisteme Start-Stop (este vorba de sistemele auto care opresc motorul atunci când mașina se află în staționare, dar permite celorlalte accesorii precum climatizare, frâne, sunet etc. să funcționeze în continuare). În cazul în care nu știai, oprirea motorului pe timp scurt (cum ar fi la semafor) în cazul mașinilor cu baterii auto standard duc la descarcărea mai rapidă și la scurtarea perioadei de viață a acesteia.

Varta a eliminat însă această problemă datorită tehnologiei plumb-acid (AGM) încorporate, care absoarbe tot acidul din baterie și oferă o stabiliatte ciclică mare. Acest lucru permite încarcarea și descărcarea repetată a bateriei fară a duce însă la scăderea performanței. Acumulatorul Varta AGM 95 Ah oferind o putere maximă și o durată lungă de viață, fară a necesita întreținere.

Tot baterii puternice și cu durată mai mare de viață sunt Varta Silver Dynamic, care se regăsesc pe pagina https://www.neobat.ro/baterii-auto-varta/ la capacități potrivite pentru oricare mașină. Aceasta este o baterie Sli (starting, lighting, ignition) premium, eficientă în orice condiții, chiar și la temperaturi reduse. Tehnologia de grilă Power Frame care asigură o durată mai lungă de viață a fost patentată de cei de la Varta. Asadar, daca ai pretentia ca masina ta sa porneasca repede, poti alege cu incredere un acumulator Varta Silver Dynamic 77 Ah. Și îți mai dăm un pont: această baterie nu va curge nici în cazul în care va fi spartă. Este recomandată masinilor diesel și are urmatoarele dimensiuni: lungime 278 mm, lățime 175mm și înalțime 190 mm. Similară caperformanțe este și Varta Silver Dynamic 74 Ah, diferența apărând la dimensiuni (lungime 278 mm, lățime 175mm și înalțime 175 mm)

Data viitoare când va trebui să cumperi o baterie auto nouă, adu-ți aminte că cele de la Varta se vor ridica la nivelul așteptărilor tale (cu singuranță), tehnologiile folosite de acest producător impiedicând îmbătrânirea prematură și prelungind durata de viață a acumulatorului.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *