Cele mai intalnite greseli in designul magazinelor online

Nu există un magazin online care sa fie identic cu altul. Orice magazin online este unic în felul său și are o mulțime de aspecte prin care se diferențiază de altele. Dacă ai un magazin online, trebuie să ai mare grijă la modul în care acesta este realizat. Dacă vrei să iti deschizi un magazin online, trebuie sa alegi un design atrăgător, dar, cel mai important, o platforma care sa conțină cele mai importante functionalitati în varianta standard. Cauta o firma de profesionisti care sa faca totul in asa fel incat clientii/potentialii clienti sa fie atrasi de site-ul tau.

Sunt o serie de greseli pe care trebuie sa le eviti, greseli care ii pot tine la distanta pe clienti. Iata cateva dinte ele:

  • Textul intermitent

Textul intermitent poate fi foarte enervant si obositor. Foloseste un text simplu, fara alte efecte care ar putea fi nedorite pentru unii.

  • Muzica

Nu stiu cum e la altii, insa pe mine ma enerveaza groaznic de mult site-urile cu muzica. Mereu caut de unde sa o opresc si cand sunt de pe mobil e si mai enervant. In plus, de multe ori dau de melodii care chiar nu imi plac sau mai rau, care nu pot fi oprite. Una e sa fie un fundal sonor pe site-ul unui artist muzical si alta e pe site-ul unui magazin online. Gusturile pot fi diferite si mai bine te abtii cu muzica.

  • Prea multe niveluri de ierarhie

Daca magazinul tau online este unul cu mai putin de 500 de produse, nu ai nevoie de o multime de nivele de ierarhie. Ceea ce iti trebuie e o bara de instrumente care sa ajute la o navigare cat mai usoara. Prea multe niveluri (pentru prea putine produse) nu sunt indicate. In plus, mai bine ai 200 de produse pe fiecare categorie, decat 20 pe nivel si clientii sa aiba senzatia ca nu au de unde alege.

  • Prea multi pasi de urmat pentru a finaliza o comanda

Comenzile online trebuie facute cat mai simplu si intr-un timp cat mai scurt. Nu e nevoie sa incluzi in paginile de comanda tot felul de intrebari de la sondaje sau mai stiu eu ce intrebari irelevante. Clientul trebuie sa poata comanda simplu si rapid. Altfel, va lasa totul balta si va cauta un alt magazin online.

  • Prea multe fonturi si marimi de fonturi diferite

Intre fonturi si marimea lor trebuie sa existe o armonie. Site-ul trebuie creat in asa fel incat sa nu para prea incarcat si sa nu fie prea obositor. Ai grija la fiecare aspect in parte.

  • Motor de căutare care întoarce rezultate irelevante

E neplacut sa intri pe un site de haine, de exemplu, dai o căutare pentru rochii de seara si găsești în pagina de rezultate pantaloni pentru barbati. Sunt lucruri mărunte la prima vedere care pot avea un impact negativ pentru potentialii clienți.

  • Greseli gramaticale

Evita greselile gramaticale de pe site-ul magazinului tau. Ele nu dau bine niciodata, in nici un context.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand vine vorba de designul unui magazin online.

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *