Cele mai populare tipuri aparate de sudură și utilitatea lor

Fiabil și performant, aparatul de sudură devine o dotare necesară pentru gospodării atunci când ai de efectuat mici reparații și devine absolut indispensabil atunci când vine vorba despre lucrări pe șantiere și în ateliere de producție.

Desigur, există tipuri de aparate de sudură potrivite pentru fiecare situație în parte. Astfel, dacă pentru amatori este suficient un aparat de sudat de tip invertor, lucrările mai complexe necesită aparate de sudură profesionale.

Care sunt cele mai utilizate aparate de sudură?

Obții o productivitate ridicată și performanțe maxime dacă alegi un aparat de sudat în funcție de tipul materialelor sudate și de necesitățile avute.

Iată o clasificare a celor mai utilizate tipuri de aparate de sudură:

  • Aparatul de sudură de tip invertor

Ușor de transportat și de manevrat, aparatul de sudură invertor este economic din punctul de vedere al consumului de energie și este ușor de depozitat. Datorită avantajelor sale, acesta se numără printre opțiunile preferate ale gospodarilor.

  • Aparatul de sudură în puncte

Tehnica de îmbinare a două plăci metalice, fără electrozi înveliți se numește sudura în puncte. Grație eficienței sale sporite, aparatul de sudură în puncte își găsește utilitatea în mod frecvent în tinichigerii auto.

  • Aparatul de sudură MIG – MAG

Procedeul de sudură MIG-MAG presupune topirea unui fir metalic într-un mediu protector de gaz pentru a uni două suprafețe. Baia de sudură este protejată de praf sau reziduuri prin intermediul unui gaz inert (MIG) sau activ (MAG). Rezultatul? Lucrări de calitate superioară, rezistente și netede.

  • Aparatul de sudură TIG sau WIG

Sudura TIG presupune realizarea unui cordon de sudură perfect și fin. Orice defect sau străpungere a materialului va duce în mod automat la costuri ridicate, astfel că aparatul TIG sau WIG este alegerea ideală pentru cei care au nevoie să sudeze materiale scumpe. Așadar, pentru realizarea unor suduri de calitate ridicată, profesioniștii pot apela la utilizarea unui astfel de aparat de sudură, iar singura lor grijă constă în alegerea unei bune poziții a pistoletului și a unei vitezei de sudare potrivite.

Aparate de sudură profesionale

Întotdeauna rezultatul final depinde atât de materialele și aparatele folosite, cât și de îndemânarea și priceperea utilizatorului. Dacă ești pasionat de bricolaj și dorești să achiziționezi un aparat de sudură pentru mici lucrări în gospodărie, poți opta pentru un dispozitiv tradițional, ușor portabil care să nu consume mult curent.

În schimb, pentru suduri durabile, de o calitate excepțională trebuie investit într-un aparat de sudură profesional.

Cu toate că aceste scule de lucru au un preț mai ridicat, achizițiile sunt imperios necesare pentru anumite domenii de lucru cum sunt, de pildă, activitățile industriale de fabricație, întreținere și reparații, precum și în domeniul construcțiilor.

DeTop, unicul importator român al produselor Miller Electric

Piața de aparate de sudură este destul de diversificată, așadar poți găsi cu ușurință modelul potrivit în funcție de necesitățile tale. Cei de la DeTop au o gamă variată de aparate de sudură profesionale și accesorii potrivite pentru sudură – sârme, butelii de gaz, echipamente de protecție etc.

Pe scule.detop.ro găsești produse de la producători de top, cum ar fi: Miller Electric, un lider mondial în materie de aparate de sudură. Compania DeTop este unicul importator român al aparatelor de sudură profesionale de la Miller Electric.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *