Cinci lucruri uimitoare pe care nu le știați despre pantofi

Pantofii reprezintă un element esenţial, ce stă la baza oricărei ţinute reuşite. Pasiunea incomensurabilă a femeilor pentru încălţăminte este bine cunoscută, fiecare doamnă deţinând o colecţie impresionantă de sandale, tocuri şi sneakersi. Cu toate acestea, cât de multe lucruri ştii despre pantofi? Află, în continuare, cinci lucruri interesante pe care nu le ştiai despre încălţămintea ta favorită!

1. Obsesia pentru pantofi poate fi justificată ştiinţific

Deşi pare, de multe ori, iraţională, pasiunea extremă a femeilor pentru încălţări frumoase poate fi justificată ştiinţific. Un studiu efectuat în anul 2010 arată că pantofii sunt percepuţi drept „obiecte de colecţie”, chiar dacă doamnele sunt conştiente de acest lucru sau nu. Mai mult, achiziţionarea pantofilor activează o anumită parte din creier, numită „punctul de colectare”, aflată în cortexul prefrontal. Aşadar, pasiunea ta este normală, deci nu ezită să îţi cumperi acum pantofi de dama in tendinte pe Oteros.ro, de unde poţi comanda perechile favorite. Adaugă, în colecţia ta, modele actuale cu care vei construi ţinute impecabile!

2. Tocurile au fost purtate, pentru prima oară, de către bărbaţi

Un detaliu uimitor, pe care este posibil să îl ştii sau nu, este faptul că pantofii cu toc nu au fost concepuţi pentru doamne, ci pentru bărbaţi. Tocul înalt al încălţărilor semnifică, la acea vreme, bogăţia şi aristocraţia. În prezent, femeile poartă pantofii înalţi pentru a-şi pune în evidenţă formele corpului şi pentru a-şi accentua înălţimea şi feminitatea. Dacă şi tu eşti pasionată de astfel de încălţăminte, intră pe https://www.oteros.ro/pantofi-cu-toc/ şi achiziţionează-ţi cele mai chic modele. Cu siguranţă, vei găsi numeroase variante pe placul tău!

 

3. Originea sandalelor cu platformă

Actualii pantofi cu platformă, purtaţi cu stil de mii de femei, au o origine foarte îndepărtată. În trecut, în Grecia antică, pentru ca publicul să poată înţelege personajele, costumele erau esenţiale, atunci când actorii puneau în scenă diferite piese de teatru. În acest context, actorii de comedie erau consideraţi inferiori celorlalţi, primii purtând şosete simple, albe, iar cei din urmă sandale cu talpă înaltă, pentru a marca diferenţele de nivel social.

 

4. Provenienţa denumirii de „sneakers” (pantofi sport)

Pantofii sport, în engleză, poartă denumirea de sneakers. Deşi numele nu pare să aibă vreo explicaţie logică, vei fi surprinsă când vei afla că explicaţia este mult mai simplă decât pare. În anii 1800, oamenii au început să numească pantofii sport în acest fel datorită faptului că, având talpă confecţionată din cauciuc, aceştia nu scoteau niciun sunet, purtătorii putând să se strecoare (eng. to sneak = a se furişa) în linişte, oriunde ar fi mers.

 

5. Cifrele impresionante

De-a lungul vremii, au fost atinse cifre incredibile, când vine vorba despre pantofi. De exemplu, află că:

  • Personajul Carrie Bradshaw din Sex and the City, jucat de actriţa Sarah Jessica Parker, iubeşte pantofii cu o pasiune extrem de puternică. Colecţia personajului valorează aproximativ 40.000 de dolari;
  • Cei mai mari pantofi din lume măsoară 5 metri lungime şi 2,5 metri lăţime, având capacitatea de a putea „găzdui” 30 de persoane. Aceştia sunt expuşi în Filipine, la muzeul Marikina Shoe;
  • Cea mai scumpă pereche de pantofi din lume este cea purtată de Judy Garland în Vrăjitorul din Oz, vândută pentru 660.000 de dolari.

Aşadar, acestea au fost doar cinci dintre lucrurile pe care, cu siguranţă, nu le ştiai despre încălţările tale preferate!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *