Cizmele de cauciuc, bune pe baltă, dar și în oraș

Când auzim vorbindu-se de cizme de cauciuc pentru bărbați, prima imagine care probabil ne vine în minte este aceea a unui pescar nemișcat care așteaptă cu răbdare, uitându-se țintă la firul lansetei sale, vreun pește mai puțin isteț care să vină și să se prindă în cârlig, momit de vreo delicatesă mai rar întâlnită prin balta în care viețuiește.

Cizmele de cauciuc, încălțăminte cu pronunțat rol de protecție

Cizmele de pescuit reprezintă un scut exterior de protecție împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile (vânt, umiditate, noroi, rouă acumulată dimineața pe vegetația de la marginea bălților etc.). Mai ales dacă se merge la pescuit de crap toamna.

Cizmele fabricate dintr-un cauciuc bun, impermeabile, rămân în continuare piese de bază în echipamentul unui pescar ce se respectă, mai ales dacă este pasionat de prinderea crapilor, ca să ne referim doar la specia de pești cea mai dorită din bălțile românești.

Acest tip de încălțăminte protejează picioarele pescarului amator, de aceea nu trebuie diminuată sub nicio formă importanța acestora.

Cizmele de pescuit din cauciuc sunt realizate din materiale de foarte bună calitate și au beneficii importante pentru persoana ce le folosește, legate în principal de protecția împotriva umezelii, dar și de siguranța necesară, în orele lungi în care pescarul stă aproape de mal, uneori chiar parțial cu picioarele cufundate în apa nămoloasă, printre trestii și păpuriș.

Primul avantaj al cizmelor de cauciuc pentru pescuit este acela că pot izola eficient picioarele de frig (dacă se poartă împreună cu niște ciorapi călduroși), dar mai ales de umiditate. Mâinile și picioarele sunt cele mai sensibile părți ale corpului pentru un pescar amator, iar un minim de confort este absolut necesar. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că o pereche de cizme de cauciuc bune are rolul de a feri purtătorul de răceli.

Se mai pot întâlni asemenea încălțări impermeabile și în ținuta grădinarilor care obișnuiesc să calce fără ezitare prin noroi după niște ploi zdravene de vară, verificând cu atenție dacă plantele pe care le îngrijesc cu multă pasiune nu au avut de suferit sub rafalele de stropi căzute cu viteză din norii care tocmai s-au lovit cap în cap furioși.

Dar cizmele de cauciuc pentru vreme ploioasă au ieșit totuși de ceva vreme din colțul acestor bărbați cu hobby-uri desfășurate în natură, intrând cu mult curaj chiar în lumea modei urbane.

Cizme de cauciuc pentru ploaie, o încălțăminte casual ce a invadat orașele

Se spune de multe ori că marile metropole sunt adevărate jungle periculoase, iar pe vreme ploioasă multe căi rutiere sunt inundate în așa măsură, de parcă am fi undeva pe Amazon. În aceste condiții, chiar există unii oameni care nu s-ar mira prea tare dacă la un moment dat ar da ochii cu un crocodil sau… cu un monstru acvatic de apă dulce (și mocirloasă) dintr-o specie încă necunoscută.

Iar în mediul rural, unde drumurile moderne rămân în multe sate doar un vis frumos, fără niște cizme de cauciuc foarte solide chiar  nu ai șanse ca să mergi pe ulițele nepietruite.

Dacă aceasta este situația pe plaiurile noastre mioritice, iar încălțările înalte de cauciuc sunt din ce în ce mai des un must have, ele se pot întâlni frecvent și în multe alte țări europene, dar și pe celelalte continente. Însă la ei, în orașe, este mai mult o chestiune de modă, nu neapărat de necesitate.

De la terenurile mai mult sau mai puțin umede, noroioase pe alocuri, unde se desfășoară diverse spectacole muzicale, până la podiumurile unde se prezintă colecțiile marilor creatori de modă ai momentului, cizmele de ploaie masculine, dar și feminine, au fost acceptate în universul special al ținutelor casual urbane. Puțin modificate ca formă, fabricate din cauciuc de calitate superioară, vedem tot mai des cizme de ploaie provenind de la branduri celebre în picioarele unor mari vedete (actori, sportivi, cântăreți).

Așa că putem spune că și noi, românii, suntem în ton cu moda. Și asta de multă vreme!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *