Cum alegi premergătorul ideal pentru copilul tău?

Primii pași ai copilului tău sunt întotdeauna absolut memorabili și unele dintre momentele cele mai importante la care vei asista, în calitate de părinte, alături de primul dințișor sau prima dată când cel mic rostește “mama” sau „tata”.

Micile bâlbâieli ale copilului și pașii timizi nu vor dura o viață, iar mai devreme sau mai târziu va trebui să dai drumul mânuței copilului tău și să îl lași să cunoască lumea – fie și cea din spațiul din imediata sa vecinătate – pe propriile piciorușe. Nu îl vei putea proteja mereu și tocmai de aceea va trebui să îl lași să cadă, să se lovească, să aibă câteva vânătăi pentru a înțelege pe cont propriu care sunt limitele mișcărilor pe care le poate face.

Evoluție în siguranță

Pentru a face demersul învățării primilor pași unul cât mai sigur, poți încerca să folosești un premergător pentru copii, însă este indicat ca cel mic să fie mereu sub supravegherea ta cât timp folosește premergătorul.

Premergătorul îi poate ajuta pe copii să își mențină echilibrul în timp ce învață să pășească și să se miște corect. E drept că în ultima perioadă medicii pediatri recomandă pe cât posibil să evităm folosirea premergătoarelor din rațiuni de siguranță a celui mic, însă folosit în mod adecvat, premergătorul îți poate ajuta copilul să descopere singur lumea, mai devreme decât crezi.

Folosirea adecvată a premergătorului înseamnă în primul rând să nu lăsăm copiii nesupravegheați în premergătoare, pentru că pot avansa cu viteză foarte mare și se pot lovi, se pot răsturna sau pot cădea pe scări cu ele, dacă nu sunt supravegheați.

Există, însă, câteva aspecte de care să ții cont atunci când alegi un premergător pentru copii:

Premergător sau antemergător

Premergătorul obișnuit, cu scăunel, poate fi folosit de la vârste mai mici și chiar pentru copii care nu știu să meargă singuri sau nu pot sta în picioare. Astfel, acest tip de premergător va crește odată cu copilul tău și îl va însoți în primele sale etape de dezvoltare. Premergătorul cu scăunel are fundul și spatele căptușit cu materiale moi, care să ofere confort copilului, atât în timpul mersului cât și în timpul jocului.

Al doilea tip de premergător de copii este de fapt un antemergător care este foarte util copiilor care știu să stea deja în picioare și care pot face chiar câțiva pași singuri.

Modele foarte interesante de premergător ieftin dar fără rabat la calitate găsești la MiaBaby.ro, site-ul care oferă experiențe personalizate fiecărui părinte care își dorește un bebeluș fericit și sănătos.

Activitati utile în premergator

Un model foarte util de premergător bebe este cel care încorporează și un centru de activități cu care cel mic se poate juca atunci când se plictisește. În general jucăriile pe care le au premergătoarele sunt obiecte care stimulează simțurile copilului, de la cel tactil la văz și auz. Poți, de asemenea, să cauți premergătoare cu jucării tematice pentru fete sau pentru băieți.

Foarte utile sunt și premergătoarele cu tăviță, pe care copilul poate mânca mici gustărele sau chiar poate lua masa, dacă mama decide că este potrivit pentru copilul său să ia masa în premergător.

Restricții de greutate

Orice premergător este făcut în așa fel încât să susțină o anumită greutate. Este absolut esențial ca orice părinte să țină cont de greutatea maximă admisă a premergătorului, pentru că altfel există riscul de accidente pentru cel mic. Așadar, caută întotdeauna premergătorul potrivit pentru vârsta și greutatea copilului tău.

Înălțime ajustabilă

Cel mai bun premergător este cel a cărui înălțime se poate ajusta. Pe măsură ce copilul crește, premergătorul ar trebui să îi ofere confort în orice moment. Vei găsi pe piață variante de premergătoare cu 2 sau 3 trepte de ajustare. Alege un astfel de model și vei reuși să economisești bani pentru schimbarea premergătorului atunci când copilul avansează în înălțime.

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *