Cum putem face cele mai bune alegeri în materie de implanturi dentare

Majoritatea oamenilor amână vizita la medicul stomatolog din cauza temerilor, fără să ia în calcul faptul că pot apărea anumite consecințe negative – de exemplu, complicații care vor implica ulterior tratamente mult mai costisitoare.

Când e necesar implantul dentar

Una dintre numeroasele probleme pe care le poate întâmpina dantura este edentația, adică starea patologică în care se pierde unul sau mai mulți dinți de pe arcadă. Aceasta poate fi de două feluri: edentație parțială (atunci când lipsește unul sau mai mulți dinți) sau edentație totală (atunci când sunt au fost pierduți toți dinții).

Specialiștii în implantologie recomandă tratamentul stomatologic cu implanturi dentare pentru a rezolva această problemă de natură medicală.

Implantul dentar reprezintă o intervenție de tip chirurgical prin intermediul căreia se realizează o inserție a unei rădăcini artificiale pe arcada dentară, care poate fi confecționată din diferite materiale (aliaje sau ceramică etc).

Cui i se adresează o astfel de procedură stomatologică

În cazul în care vă întrebați dacă sunteți candidatul potrivit pentru fixarea unor implanturi dentare, ar trebui să știți că persoanele care pot apela la acest tip de tratament sunt cele care au o stare generală bună de sănătate.

Dacă încă nu s-a finalizat perioada de creștere a oaselor maxilare (18-19 ani, în cazul băieților și 16-17 ani, în cel al fetelor), acest tratament nu este recomandat.

De altfel, nu există o limită maximă a vârstei, această procedură medicală fiind ideală și pentru pacienții cu vârstă înaintată.

Însă ceea ce este vital într-o astfel de situație este perioada edentației – adică de cât timp este absent dintele de pe arcadă. Așadar, cu cât dintele lipsă se înlocuiește mai târziu, cu atât există riscul producerii atrofierii osului. Altminteri, chiar și în aceste condiții, pot exista soluții pentru inserția implanturilor, de exemplu, adiția osoasă.

Criterii de alegere a implanturilor dentare

 1. Costul unui implant dentar

Primul criteriu esențial în ceea ce privește alegerea unui implant dentar este, bineînțeles, prețul, care nu este niciodată unul fix, ci variază în funcție de anumite aspecte cum sunt, de pildă, tipul de implant, materialele din care sunt confecționate, tehnologia utilizată, specialistul care realizează implantul ș.a.m.d.

Cu toate că, în cazul unui tratament medical de acest tip, costurile sunt mai ridicate în comparație cu celelalte soluții – proteza și puntea – implantul dentar oferă mai multe avantaje.

 2. Tipul de implant

Un alt criteriu valid care înlesnește procesul de selecție îl constituie tipul de implant dorit. Cele mai bune implanturi dentare sunt cele care îndeplinesc atât roluri estetice, cât și funcționale.

Astfel, printre cele mai eficiente se numără Straumann Pure Ceramic Implants (considerat cel mai bun la nivel mondial, datorită calității sale de origine elvețiană), Bredent White Sky, Nobel Active, Nobel Biocare și Alpha Bio.

 3. Experiența și certificarea medicului specialist în implantologie

Deosebit de importantă, în ceea ce privește alegerea unui implant dentar de calitate, este și experiența medicului expert în implantologie.

De aceea, în momentul în care ați decis să apelați la această intervenție chirurgicală, ar trebui să vă orientați către a consulta ofertele complete ale unei clinici stomatologice din București care să vă ofere garanția calității, alături de atribute precum încredere și siguranță la prețuri competitive.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *