Cum se execută montajul unui sistem pluvial complet

Fără îndoială că montajul unui acoperiș nu poate fi complet fără instalarea unui sistem eficient de jgheaburi și burlane, concepute în mod special pentru a rezista în fața umidității excesive. Unii proprietari nu pun prea mare accent atunci când aleg aceste accesorii mai ales dacă locuiesc într-o zonă climatică în care nu există precipitații abundente. Cu toate acestea, pentru a nu avea surprize neplăcute, se impune montajul unui sistem pluvial eficient care să vă scutească de alte costuri suplimentare imprevizibile cauzate de anumite reparații.

Jgheaburi și burlane metalice – cum le montăm

Un sistem pluvial eficient trebuie să fie prevăzut cu un design ingenios care să nu permită revărsarea apei peste margine, protejând totodată fațada casei în cazul ploilor torențiale. De asemenea, este important ca sistemul pluvial ales să aibă și alte atribute ale calității precum rezistența la coroziune la variațiile de temperatură și la ultraviolete.

La ora actuală pe piața de specialitate, producătorii tind să ofere sisteme pluviale cât mai optimizate atât din punctul de vedere al aspectului estetic, cât și din punctul de vedere al funcționalității. Există anumite sisteme pluviale care se potrivesc la orice model și culoare de țiglă și care nu necesită lipire sau sudare.

Înainte de a se executa montajul este necesar să efectuați cu maximă precizie și atenție măsurătorile pentru ca jgheabul achiziționat să corespundă aproape perfect cu dimensiunea casei. În anumite situații, jgheaburile și burlanele pot fi tăiate pentru a se potrivi întocmai măsurătorile efectuate. Ulterior, se vor fixa cârligele interioare cu rol de susținere a jgheabului cu ajutorul holșuruburilor, iar mai apoi se vor lipi cu silicon capacele acestuia. De asemenea, pentru ca inelul conector să poată fi atașat jgheabului sau burlanului este necesară perforarea acestuia. De asemenea, pentru a putea fi susținut pe perete, burlanul ar trebui să fie prins în suporții de fixare. În plus, coturile ar trebui să fie montate foarte bine în perete, cu ajutorul inelului conector. După ce finalizăm montajul sistemului pluvial, vom face o verificare atentă pentru a ne asigura că apa se scurge unde trebuie, iar piesele prinse sunt așezate într-o ordine corectă care permite funcționarea eficientă a sistemului.

Rolul sistemului cu jgheaburi și burlane

Unul dintre componentele principale care asigură funcționalitatea corespunzătoare a casei este sistemul pluvial care are rolul de a dirija apa în așa fel încât să aceasta să se poată scurge în propria curte, fără a afecta pereții locuinței sau alte elemente de decor.

Prețurile unui astfel de sistem diferă de la producător la producător, în funcție de caracteristicile pe care le prezintă.

Unul dintre cele mai eficiente sisteme pluviale existente pe piața de specialitate este Scandic, produs de RoofArt. Acesta combină atribute precum aspectul estetic, durabilitatea și funcționalitatea, calități îmbunătățite în mod constant timp de 17 ani de experiență în producerea sa. Sistem pluvial Scandic poate fi disponibil în 10 culori: negru, brun maro, cărămiziu, gri metalic, verde crom, roșu, vișiniu, roșu cărămiziu și poate fi prelucrat cu ușurință, având în vedere calitatea materiei prime – oțel nordic SSAB.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *