De ar mai fi să fac o nuntă

nunta

Să simt că adrenalina nu-și mai încape-n venele (mele), că va fi momentul în care mă voi uni prin trup și suflet cu iubitul meu, dincolo de planul fizic și prozaic, că voi fi perfectă, că va fi perfect. Și așa ar fi. Momentul este unic și sublim. Iar după el, urmează împlinirea, creșterea mea și a lui, ca două fire de iederă, împletite, puternice, încăpățânate, căutând mereu doar lumina. Mai târziu realizezi cât sunt de importante amintirile și că o singură imagine duce cu ea, nealterat, tot ce-ai simțit atunci, tot ce-ai gândit.

Îți transferă acum toată emoția pantofului alb așteptând într-un colț piciorul tău de prințesă. Sfioșenia unei flori aninate în coafura ta perfectă, ce strângea în jurul tău, toată corola de minuni a lumii. O rază de soare furișată în decolteul tău, fără sfială, promițând cine știe ce nebunii ce pot sta ascunse sub o rochie de mireasă perfectă (ca și tine). Și privirea lui. Ca și cum nu ar ști ce i s-a întâmplat, cum de l-a lovit un asemenea noroc. Emoționat până la fâstâceală, el, care e mai tare decât o stâncă…Și nici nu mi-am dat seama când dansam de felul în care ne priveau părinții. Acum îi văd. Mama era răpită ca și noi de dans, iar tata, emoționat până la fâstâceală, el, care e mai tare decât o stâncă…

Iar sala în care-am nuntit! Ca un cocon de mătase albă și caldă care pentru cea mai importantă seară a protejat în el pe cei ce de a doua zi au devenit cei mai frumoși fluturi… Acum îmi aduc aminte cum mirosea seara aceea. A primăvară. De la atâtea flori și de dragostea noastră. Da, amintirile sunt importante. Nu pentru a privi cu regret sau nostalgie înapoi, ci dimpotrivă. Pentru a privi cu mândrie înapoi, pentru a mă mai hrăni de câte ori vreu cu acea energie imensă care ne înconjoară, cu privirea lui, cu mângâierea mea. Cu acea dragoste a noastră, de flăcări, care se vedea în fiecare imagine.

Dacă-ar mai fi să fac o nuntă, aș căuta un fotograf pentru nunta in Sibiu. Pentru că aș fi sigură că cele de mai sus, ar deveni și pentru mine amintirile mele. Ei știu să vadă toate aceste lucruri. Sunt profesioniști, au experiență, au aparate. Nu ei caută ipostaze și “poze”, ci acestea vin singure spre aparatul de fotografiat sau de filmat. Și odată ajunse la obiectiv, se imprimă profesionist, pentru eternitate.

Please follow and like us:
0

2 Replies to “De ar mai fi să fac o nuntă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *