De ce să porți haine UV?

Nu mai este un secret că expunerea îndelungată la soare este dăunătoare din cauza riscurilor la care este supusă pielea și anume: îmbătrânirea prematură și cancerul. Cu cât suprafața corpului este mai acoperită, cu atât mai bine. De exemplu, o bluză acoperă mai multă piele decât un maiou, o pereche de blugi sau de pantaloni lungi întotdeauna vor proteja pielea mai mult decât niște pantaloni scurți.

Capul poate fi și el apărat de soare cu ajutorul unei pălării sau ale unei șepci, iar ochelarii de soare joacă rol de protecție pentru ochi. În unele cazuri, chiar dacă avem impresia că suntem feriți de razele solare, e inutil dacă acestea pătrund prin haine.

Radiațiile cu ultraviolete nu pot fi percepute de ochiul uman și reprezintă principala cauză a cancerului de piele. Sănătatea nu are preț și nu poate fi cumpărată, așadar știm că întotdeauna e mai bine să previi decât să tratezi.

 

Ce piese vestimentare UV există?

 

În general, țesăturile sunt confecționate din fibre minuscule care sunt tricotate împreună. La microscop se pot observa multe spații între fibre; razele UV pot intra prin aceste deschizături, ajungând la piele. Dacă țesăturile sunt mai strânse, și golurile vor fi mai mici, așadar suntem expuși mai puțin la raze UV.

Ar fi indicat să purtăm haine confecționate din materiale ce conțin fibre sintetice cum ar fi poliester, lycra, nailon și acrilic datorită faptului că prezintă un factor de protecție mai mare decât bumbacul.

Există mai multe piese vestimentare special concepute de la Mystic sau RRD pentru a te proteja de razele ultraviolete.

De pildă, Bluza Mystic Medina Rashvest are protecția solară UV (SPF 50+) pentru femei și este destinată sporturilor de apă dar și activităților în aer liber. În componența sa se află 87% nylon și 13% spandex, având ca atribute principale rezistența și elasticitatea, conferindu-ți o libertate mare în mișcări. Se poate îmbrăca peste costumul de neopren sau individual.

O altă bluză UV este Dutchess Longsleeve din gama Mystic, confecționată din 87% nylon și 13% spandex, cu o croială special concepută pentru femei, iar tehnologia de coasere de tip flatlock execută cusăturile impermeabile și îți asigură confortul.

Pentru bărbați, există Bluza Mystic MVMNT dintr-un material care se poate usca foarte rapid. În partea din spate, se află două buzunare, precum și unul în zona pieptului. Important este că acest articol de îmbrăcăminte te protejează împotriva iritațiilor cauzate de abraziune sau arsuri solare prin intermediul protecției UPF 50+ pe care ți-o oferă.

Copiii pot purta o bluza UV Mystic Star Rashvest Kids cu protecție solară UV (SPF 50+) și este confecționată din poliester, ceea ce îi conferă flexibilitate, dar și o rezistență mare destinată sporturilor de apă și activităților în aer liber și impermeabilitate.

Alte piese vestimentare care te apără împotriva radiațiilor solare sunt bluzele din neopren, pantaloni UV, tricouri UV sau salopete.

Bluzele UV precum și celelalte articole vestimentare, pot fi achiziționate de pe site-ul ShopeXtrem.ro unde poți găsi multe modele variate atât pentru copii, cât și pentru femei sau bărbați.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *