De unde să cumperi cele mai bune amplificatoare audio?

Boxele pasive sunt acele incinte acustice care au nevoie de amplificatoare audio pentru a putea asigura o propagare excelentă a sunetului. Dar, din moment ce te-ai oprit asupra acestui articol, ai mai multe cunoștințe tehnice și știi ce implică instalarea unor boxe pasive.

Dacă nu ești străin nici de noțiuni precum MS, peak power, impedanța difuzorului, nivelul presiunii acustice, dar ai nevoie de îndrumare în ceea ce privește alegerea unui amplificator sunet de calitate, atunci ai nimerit unde trebuie.

Cum alegi amplificatorul?

Dacă vrei să îți cumperi un astfel de dispozitiv trebuie să iei în considerare câteva specificații tehnice cum ar fi:

Puterea RMS a amplificatorului

În acest caz va trebui să ții cont de necesitățile pe care le ai. Dacă alegi amplificatorul doar pentru că vrei să asculți muzică în camera ta, atunci poți alege cu lejeritate un amplificator sunet de 100-300 w. Dacă în schimb vrei să dai o petrecere, atunci vei avea nevoie de un amplificator de 500 W.

Impedanța

Dacă tot vorbim despre specificații tehnice, ar trebui să știi că impedanța este un alt criteriu de care ar trebui să ții cont atunci când alegi amplificatorul. Ai grijă să alegi un amplificator cu impedanță apropiată de cea a difuzoarelor. De obicei, cele mai multe amplificatoare și boxe prezintă valori cuprinse între 4 și 8 ohmi.

Desigur că în magazinele de profil există și amplificatoare cu valori mai mari, bass-ul se va auzi destul de slab. Specialiștii susțin că se recomandă alegerea unei impedanțe mai mici dacă se dorește o calitate excepțională a sunetului. Însă, reversul medaliei este că amplificatorul de sunet va consuma de două ori mai multă electricitate.

Numărul canalelor de emisie

Dacă îți dorești să obții un sunet impecabil, este recomandat să ții cont și de numărul canalelor de emisie. Ce poți alege în funcție de numărul canalelor de emisie?

  • Amplificatoare mono (special concepute a fi utilizate cu subwoofere);
  • Amplificatoare cu două canale (specifice sistemelor stereo) – stânga-dreapta. Acestea le poți folosi cu ușurință acasă;
  • Amplificatoare audio multi-channel (pot avea până la 6 canale).

SoundStil – alegerea pasionaților de muzică

Dacă te afli în căutarea unui amplificator de cea mai bună calitate poți accesa site-ul soundstil.ro. Aici vei găsi cele mai atractive oferte în materie de echipamente de sonorizare și dotări ideale pentru DJ sau pentru studiourile de înregistrări.

Actualizând în permanență stocul de produse, magazinul oferă o gamă variată de instrumente muzicale – chitare clasice, acustice, bass, instrumente cu clape sau de suflat.

Mai mult decât atât, SoundStil are cele mai bune oferte de preț la echipamentele PA. Așadar, fie că ai nevoie de monitoare de studio, boxe audio pasive sau active, mixere sau lumini și efecte pentru scenă, aici cu siguranță vei găsi tot ce îți trebuie.

Iar dacă ai nevoie de sfaturi în ceea ce privește alegerea soluțiilor ideale pentru necesitățile tale, poți beneficia de cele mai bune servicii de consiliere. De asemenea, cei de la SoundStil pun la dispoziția clienților servicii de montaj la cerere în diverse locații special amenajate pentru desfășurarea unor evenimente (cluburi, hoteluri, cafenele etc).

În plus, magazinul îți pune la dispoziție oferte dinamice și discounturi periodice la produsele din portofoliu. Dacă plasezi o comandă mai mare de 300 lei, vei beneficia de transport gratuit. Pentru o calitate de excepție a sunetului, alege SoundStil!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *