Descoperă care sunt cele mai frumoase destinații de vacanță din Grecia!

Dacă și tu visezi la nisip galben ca aurul, apă limpede și cristalină cum vezi în reviste sau orașe cu o arhitectură și o istorie deosebite și mancare delicioasă, o destinație de vis care îti ofera toate aceste lucruri este Grecia, impreuna cu insulele ce apartin de aceasta!

Pe lângă clima prietenoasă, ieșirea la diferite mări precum Marea Egee, Marea Ionică si Marea Mediterana, dar și vegetația bogată a țării fac din Grecia un loc perfect pentru a-ți petrece vacanțele. În plus, deși este o destinație populară, prețurile pentru un sejur aici sunt foate accesibile. În cazul în care îti dorești să călatoresti în această vara, intră pe https://www.karpaten.ro/ și alege perioada în care vrei să pleci. Vei avea parte atât de costuri reduse, dar și de servicii impecabile! Dacă nu te-ai hotărat încă asupra zonei pe care vrei sa o vizitezi, descoperă in continuare cele mai frumoase destinații din Grecia!

Află acum care sunt destinațiile de vis din țara zeilor!

  • Corfu

Cea mai nordică insula a Greciei, Corfu, este situată în Marea Ionică. Aici vei găsi cea mai luxuriantă vegetație dintre toate insulele grecești, vegetație care, datorită climei, este verde tot anul. Peisajul spectaculos, în care munții se imbină cu marea, oferă decoruri de vis! Aceste lucruri au facut ca insula să se afle pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În Corfu, vei gasi peste 30 de stațiuni diferite, potrivite atât pentru familii cu copii, cât și pentru tineri dornici de distracție și relaxare. Pe lângă plajele spectaculoase și apa turcoaz, poți vizita muzee, biserici sau mânăstiri, restaurante cu specific mediteranean, dar și plantații întinse de maslini, lămâi și alte fructe specifice. Dacă te-ai convins, verifică toate ofertele de aici și rezervă-ți vacanța în perioada potrivită. Un alt lucru demn de menționat despre Corfu este faptul că pe insulă crește un fruct unic, si anume kumquat. Acesta se poate mânca crud, dar este folosit, mai ales, pentru producerea unui lichior dulce, specific insulei grecești.

  • Santorini

Considerată una dintre cele mai romantice locații din lume, insula Santorini oferă vizitatorilor un decor unic, pe care nu îl vei mai intalni nicaieri. Aceasta se afla în sudul marii Egee și este o destinație specială, recunoscută mai ales datorită felului în care sunt poziționate și construite atât casele, cât și bisericile existente. Orașul Fira, capitala insulei, este un loc cu o istorie și o arhitectură superbe, care atrag anual zeci de mii de turiști. În Santorini te poți bucura de viața de noapte foarte activă, priveliști inedite, plaje cu nisip negru, clădiri albe, cu acoperișuri colorate și de hotelurile de lux care au piscine tip infinity. Din cele din urmă, te poți bucura, alături de un pahar de vin, de minunațiile pe care insula ți le oferă. Frumusețea, dar și istoria plină de legende a zonei au facut din aceasta o populară destinație pentru nunți și cununii!

  • Rhodos

O altă insulă cu o vegetație luxuriană este Rhodos. Orașul în care este situată capitala insulei poarta același nume, acesta fiind inclus în Patrimoniul UNESCO. Acesta este un oraș medieval foarte bine păstrat, care oferă o imagine clară și încă vie asupra istoriei Greciei. Cândva, Rhodos găzduia una dintre minunile lumii antice, Colosul din Rhodos. Chiar dacă acesta nu mai poate fi privit în ziua de azi, în restul orașului vei putea vizita ruinele, cetăti antice și castele medievale, care te vor încanta, cu siguranță! Această insulă este perfectă pentru cei care vor să îmbine acumularea de noi cunoștinte și descoperirea unor alte culturi cu o climă calduroasă și cu un peisaj unic!

Pe langă zonele menționate, care fac parte din numeroasele insule ale Greciei, există si orașele de pe continent care pastrează vie istoria, dar și cultura superbă a grecilor. De aceea, dacă vrei mergi într-o vacanță de vis, în care te vei bucura în fiecare secundă de ceea ce vezi în jur, dar și de ceea ce simți, nu mai aștepta și vizitează frumoasa țară a zeilor!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *