Dimineața somnu-i dulce

somn

În fiecare dimineață  (cam pe la ora 6) merg la magazinul non-stop de lângă blocul meu ca să-mi cumpăr țigări și pliculețe de cafea și alte chestii. Din păcate de fiecare dată dau deșteptarea la vânzătoarea care este pe tură. Nu are rost să zic că teoretic nu ar trebui să doarmă, dar oameni suntem, nu acuz pe nimeni. Ce mă deranjează cel mai mult este faptul că de fiecare dată am parte de priviri unsuroare, adormite și ucigătoare.

În loc să se bucure că are o clientă fidelă care face cumpărături de la magazin indiferent de oră, ea îmi mai și trântește geamul de la ghișeu în nas după ce am terminat cumpărăturile cu speranța, cred eu, ca data viitoare nu o să mai am tupeul să o trezesc cu noaptea în cap.

Păi dragă tanti vânzătoare, magazinul are program non-stop și este singurul din zona unde locuiesc de genul acesta. Te rog să mă crezi că dacă ar mai fi vreunul asemănător nu aș mai călca prin magazinul tău. De fapt ai dreptate, nu e al tău, e al patronului, tu ești doar angajată acolo și nu ai nici un motiv să te porți frumos cu toți clienții, nu?

Trebuie să recunosc că dacă se întâmplă să fac cumpărături în timpul zilei de la magazinul respectiv nu mai este aceeași situație. Tanti vânzătoarea despre care vă povesesc și colegele ei se portă și vorbesc frumos, nu am nimic de zis, totul este ca la carte.

Înțeleg că dimineața este somnul dulce, dar nu sunt eu vinovată că trebuie să muncești și noaptea. Dacă știi că ești așa de sensibilă și faci urât când cineva te trezește mai devreme decât ești tu obișnuită, de ce ai acceptat condiția asta la angajare? De ce nu stai acasă ca să poți dormi în fiecare dimineață cât ai tu chef? Ahh, da, ai nevoie de bani, trebuie să muncești, înțeleg. Nu ești singura în aceeași situație, dar asta nu înseamnă că ai tot dreptul să te porți urât cu oamenii care au nevoie de serviciile tale sau mai bine zis de produsele magazinului unde mata ești vânzătoare!

Please follow and like us:
0

One Reply to “Dimineața somnu-i dulce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *