Evadare din cotidian

zona bran

În dimineața aceasta m-am trezit devreme, deși este duminică și ar fi trebuit să profit de asta și să dorm mai mult, ca orice om normal. Dar cine zice că trebuie musai să lenevesc în pat dimineața? Aș vrea, dar nu pot. M-am trezit cu gândul că azi trebuie să scriu două articole, câte unul pe fiecare blog și să profit de timpul liber pe care îl am duminica.

Nu pot să mă apuc de scris dacă nu îmi beau cafeaua și nu arunc o privire pe Facebook. Nu reușesc să îmi adung gândurile și să îmi pun ideile în ordine, nu știu dacă o să reușsesc să scriu articolele. Adevărul este că nu am nici un chef de scris, recunosc. Aș vrea să pot să las totul baltă și să plec undeva departe, într-un loc frumos,  liniștit și primitor, măcar câteva zile.

Îmi place confortul și detest să dorm în cort. Nu mai sunt în stare să car în spate un rucsac greu plin cu tot felul de chstii utile sau nu. Nu mai sunt la vârsta la care să nu mă deranjeze faptul că noaptea nu pot să dorm într-un pat confortabil, că nu pot să fac o baie relaxantă seara sau că sunt nevoită să mă afum lângă focul pe care clocotește mâncarea în ceaun.

Deci dacă ar fi să îmi iau câteva zile de concediu în perioada aceasta aș alege să merg într-un loc liniștit, undeva la munte, în zona Brașovului. Cazarea nu ar fi o problemă, sunt sigură. Ia să vedem, unde aș putea petrece câteva zile liniștite fără să cheltuiesc prea mulți bani? Ceva oferte în zonă? Nu vă mirați, în fond și la urma urmei totul se reduce la bani. De ce să plătesc prea mult pentru cazarea într-un hotel sau pensiune a căror servicii lasă de dorit și care nu oferă nimic deosebit oaspeților săi?

Și cum informarea este mama înțelepciunii, cer ajutorul google, așa cum fac de obicei. Cu o simplă căutare folosind cuvintele  Conacul Boieresc Romania rezolv problema. În satul Simion, la o aruncătură de băț de Castelul Bran și la mai puțin de 25 Km de orașul Brașov, pe culmea dealului Balaban, Conacul Boieresc mă așteaptă cu brațele larg deschise, adică cu camerele curate, luminoase și spațioase, dar și cu mâncăruri tradiționale, pregătite în bucătăria proprie.

Și dacă tot vorbeam de bani, în perioada 1 martie – 10 aprilie, toți cei care se cazează la conacul Boieresc au parte de o reducere de 20%, deci oferta este tentantă nu numai pentru mine care vreau să evadez din orașul prăfuit și lipsit de viață ca să scap de stres și oboseală, dar și pentru cei care doresc să își petreacă Sărbătorile Pascale într-un loc frumos și liniștit unde obiceiurile tradiționale sunt respectate cu sfințenie și gazdele sunt primitoare și mereu cu zâmbetul pe buze.

DSC_0026

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *