Gheața carbonică pentru băuturi

gheata carbonica

Gheața carbonică sau gheața uscată este o formă solidă a dioxidului de carbon, este lipsită de culoare, are un miros acrișor-picant, non-inflamabil și ușor acid. Gheața carbonică (dry ice) a fost descoperită pentru prima oară în 1834 de chimistul francez Charles Thilorier, care a publicat prima descriere a substanței. Thomas B. Slate a realizat că gheața carbonică eate o nouă oportunitate de câștig și a brevetat-o (1924) în scopul comercializării acesteia pe teritoriul Statelor Unite.

Gheața carbonică este folosită cel mai mult ca agent de răcire a băuturilor și alimentelor deoacere are o temperatură mai scăzută (−78.5 °C) decât a apei înghețate și nu are reziduuri. Poate ați observat cum se comportă gheata carbonica in bauturi. Dacă într-un pahar cu șampanie sau cocktail se pun câteva granule de gheață carbonică, efectul va fi unul spectaculos datorită fumului alb care plutește deasupra, transformând paharele în mici vulcani efervescenți. Acest efect durează 4 sau 5 minute până se evaporă gheața carbonică. Băuturile se pot consuma și înainte de evaporarea completă a granulelor de gheață carbonică, dar indicat este ca acestea să rămână în pahare până la evaporare, deoarece trebuie evitată înghițirea lor. Aceste granule de gheața carbonică sunt foarte reci și pot genera degerături grave dacă nu se respectă aceste indicații.

pachete gheata carbonica

Dacă doriți ca petrecerile pe care le organizați să aibă un farmec aparte și în același timp să fie moderne și pe gustul invitaților, nu ezitați să folosiți gheața carbonică în băuturi. Aceasta se poate comanda de la Dry Ice, care livrează gheață carbonică pe tot teritoriul țării noastre. O cutie de 18 Kg are prețul de 220 lei (gheața carbonică și ambalajul termorezistent), dar dacă doriți să cumpărați mai multe cutii, prețul scade. Transportul este gratuit (valabil pentru toate orașele pe raza cărora livreaza Urgent Curier fară Km suplimentari) și se face prin Urgent Curier sau flota proprie.

gheata-carbonica-in-paharele-de-sampanie

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *