Laptop nou sau refurbished?

În fiecare dimineață când mă trezesc primul lucru pe care îl fac este să pornesc bătrânul laptop și apoi să îmi pregătresc cafeaua. Am acest laptop din anul 2009, deci are câțiva ani buni de muncă la activ. Nu pot să zic că mai are aceeași viteză și agerime ca la început, dar în general sunt mulțumită de vechiul meu Compaq, cu excepția ecranului care din cauza unei pete negre care se mărește puțin câte puțin în fiecare zi. Nu știu ce s-a întâmplat și ce anume a declanșat învazia neagră a ecranului, dar sunt conștientă că nu după mult timp nu o să mai pot vedea nimic.

Știu că ar trebui să îmi cumpăr un laptop nou, dar deocamdată nu pot. Sunt conștientă că nu este vorba de o investiție foarte mare, dar sincer vorbind am alte priorități. Am momente în care mă enervez rău din cauza petei de pe ecran și îmi spun că totuși trebuie altul nou, dar îmi trece repede când încep să fac calcule și mă gândesc că este posibil ca și salariul de luna viitoare să se evapore urgent pe cheltuielile casei, pe ratele de la bancă, pe mancare, pe haine sau pe cine știe reparații neprevăzute, dar urgente. Mda, din păcate cam așa se întâmplă în fiecare lună.

Adevărul este că nu trebuie neapărat să cumpăr unul nou, deși suflețeulul meu asta vrea, pot să caut calculatoare refurbished (second hand) și în felul acesta să îmi cumpăr un ceva ieftin care să funcționeze impecabil și care să aibă o configurație mult mai bună. Din fericire mai am două calculatoare (desktop) în casă, eu vreau tot un laptop, dacă se poate mai bun decât cel pe care îl am acum. Ar mai fi o idee, să caut pe internet și să cumpăr doar un ecran bun și apoi să găsesc pe cineva care se pricepe și să îl monteze. Nu ar strica să cumpăr și o tastatură pentru el, asta are majoritatea literelor cam șterse și mi se întâmplă să mai apăs aiurea pe taste, deși nu ar trebui după atâția ani de utilizare a unui calculator.

Adevărul este că trebuie să fac ceva, nu mai suport pata neagră, mă enervează și mă incomodează, nu văd aproape nimic în partea de jos a ecranului și tot trebuie să derulez pagina dacă vreau să citesc ceva așa cum trebuie. Deocamdată nu sunt hotărâtă, nu știu sigur ce ar fi mai bine să fac. Să cumpăr unul second hand sau mai bine unul nou, chiar dacă știu că o să mă cam usture portofelul câteva luni? Vreau să fac economie dar pe de altă parte mă gândesc că totuși ar fi bine să îmi cumpăr unul nou de care să fiu mulțumită din toate punctele de vedere. Trebuie să mă hotărăsc cât mai repede!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *