Magazinele outlet sunt o optiune mai buna pe timp de criză?

outletstock

Sunt multe magazine în oraș care comercializează îmbrăcăminte și încălțăminte second-hand și cand am ocazia mai intru să văd, poate găsesc ceva care îmi place și este în stare bună. Din păcate nu prea am norocul să prind câte ceva, dar ținând cont că foarte rar trec pragul unui astfel de magazin, nu am de ce să mă plâng. Pe de altă parte și atunci când intru nu prea am timp să stau și să caut printre hainele vechi. Adevărul este că nici nu prea îmi place să fac asta și dacă nu îmi sare în ochi vreun articol de îmbrăcăminte aproape nou care are și un preț rezonabil, mă las păgubașă și dacă mai întâlnesc vreun magazin de genul asta în calea mea nici nu mai intru, pentru că aproape toate au pe rafturi haine vechi, purtate și răspurtate, care au un miros specific, inconfundabil

De cele mai multe ori mă întreb de unde se aprovizionează și de ce nu am norocul să prind și eu ceva mai bun. Oare de ce cei care dețin magazine de genul acesta nu cumpără marfă de la un depozit haine en-gros de la diverse branduri? Articolele provenite din lichidări de stocuri și  surplus de producție sunt noi, chiar dacă sunt demodate și, ceea ce este important, au prețuri cu mult mai mici decât cele comercializate de un magazin de fițe din buricul târgului.

În urmă cu ceva timp am intrat îîntr-un magazin care se numea sugestiv Outletstock, bucuroasă că în sfârșit voi avea ocazia să îmi cumpăr o hăinuță de firmă pe bani puțini, dar nu a fost așa. Aceleași haine vechi, același miros de second…Magazinul acela nu se deosebea cu nimic de celelalte. Ba nu, greșesc, nu se mai numea magazin second-hand, ci magazin outlet. Mai mult ce să zic? Poate or fi și în orașul mic în care locuiesc un magazin care întradevăr comercializează haine noi și nevândute în magazinele din străinătate sau aduse direct de la producători după ce acestia și-au lichidat stocurile, dar nu l-am descoperit încă. Chiar mi-ar plăcea să îmi cumpăr ceva pe gustul meu, la un preț ajustat la mărimea portofelului meu.

Și sărac și cu pretenții? Nici chiar așa, dar adevărul este că m-am cam săturat de hainele aduse din China sau Turcia, care sunt confecționate din materiale de proastă calitate și, colac peste pupăză mai sunt și foarte scumpe. Pe de altă parte nu mă prea încântă nici ideea de a colinda magazinele secon-hand din oraș ca să cumpăr o bluză veche și purtată, dar foarte ieftină, de parcă prețul mic ar compensa asta, plus mirosul specific.

outletstock1

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *