Mașina de cusut electrică – cum o alegi?

Vremurile se schimbă, dar unele lucruri rămân la fel. Când spun că unele chestii nu pot fi schimbate, mă refer, desigur, la pasiuni. Oamenii au evoluat și au dezvoltat noi tehnologii care să îi determine să își urmeze mai bine visele, să le ușureze munca, să le îmbunătățească în mod considerabil calitatea vieții.

Croitoria este unul dintre cele mai frumoase domenii de activitate. Fiecare persoană pasionată de lucru cu materiale, texturi, foarfece știe că procesul se poate perfecționa în timp dacă utilizează o mașină de cusut electrică de calitate.

Cum alegi mașina de cusut electrică?

Mediul online e bogat în opțiuni de mașini de cusut ieftine sau ceva mai scumpe, așa că e imposibil să nu găsești o mașină de cusut electrică care să se ridice la nivelul așteptărilor tale.

Având în vedere mulțimea de produse de pe piață, este posibil să te simți un pic copleșit și să nu știi ce să alegi. Nu-i nimic, te ajutăm noi. Ghidul de mai jos îți propune să fii atent la câteva lucruri:

Ești la început de drum?

Dacă nu ai experiență în domeniu, dar ai vrea să înveți să coși sau dacă vrei pur și simplu să faci mici retușuri, atunci ai nevoie de o mașină de cusut fără multe funcții complicate. Îți trebuie un model convențional care să te ajute să creezi cu ușurință și rapiditate lucrări simple.

Printre avantajele pe care le oferă aceste modele de mașini de cusut se numără costul redus și dimensiunile reduse – ceea ce le transformă într-o alegere perfectă pentru orice începător.

Vrei să creezi lucrări complexe?

Ei bine, dacă lucrările pe care vrei să le concepi sunt complexe și vrei să lucrezi cu aproape orice tip de material, atunci ai nevoie de o mașină de cusut casnică prevăzute cu mai multe funcții și reglaje, tipuri multiple de cusături etc.

Achiziția unui astfel de model se dovedește în timp a fi o investiție excelentă care te va ajuta să duci lucrul la bun sfârșit de fiecare dată.

Ai un atelier de croitorie?

Dacă deții un atelier de croitorie, atunci cu siguranță ai nevoie să cumperi o mașină de cusut industrială care să îți permită lucrul cu orice țesătură, efectuând toate finisajele de rigoare.

Ce specificații și detalii tehnice sunt importante?

Programe de cusut

Trebuie să alegi mașina în funcție de necesitățile pe care le ai. Există modele de mașini de cusut care sunt prevăzută cu programe de:

  • Coasere;
  • Brodare;
  • Matlasare;

Viteză de coasere

Ai nevoie de o mașină de cusut electrică care să aibă o viteză de coasere nici prea-prea, nici foarte-foarte. Cu alte cuvinte, nu vrei o mașină de cusut care să te încetinească din lucru dacă ai de efectuat cele mai simple cusături, dar nici un model de mașină de cusut care să aibă viteza maximă de coasere, mai ales dacă nu ești experimentat.

De regulă, această funcție este măsurată în impulsuri pe minut. Te sfătuim să alegi pentru început o mașină de cusut electrică cu o viteză de minim 1000 de impulsuri pe minut.

Lungime și lățime cusătură

Se referă la opțiunea de reglaj a lungimii pentru fiecare element vizibil al cusăturii. Pentru cusăturile speciale (acoperire, zig-zag) devine absolut necesară selectarea lățimii dorite a cusăturii.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *