O mână de ajutor este întotdeauna binevenită

cleansolution

Întotdeauna am făcut singură curățenie în casă și nu țin minte să fi apelat vreodată la o firmă care oferă servicii de curatenie, cu toate că am fost tentată de multe ori să fac asta, dar am renunțat din mai multe motive. Din păcate am obosit, nu mai am aceeași energie ca în tinerețe și nici răbdare. Am nevoie de ajutor și cum rar se întâmplă să am parte de așa ceva, încerc să mă descurc cum pot.

Ieri am venit obosită de la lucru și când am intrat în casă și am văzut ce mă aștepta, adică cel puțin două ore de făcut curățenie în apartament, mai că îmi venea să fac o întoarcere de 180 grade și să mă întorc de unde am venit. Dar cum punctul meu de plecare a fost biroul, chir nu mai aveam nici un chef să mă întorc acolo, așa ca am răsuflat oftat îndelung și am intrat în casă, gândindu-mă că nu prea am de ales și trebuie să fac și asta.

Dar oboseala și stresul și-au spus cuvântul și în următoarea jumătate de oră nu am fost în stare decât să spăl vasele care se strânseseră în chiuveă și cam atât. Am renunțat să termin tot ce îmi propusesem să fac cu gândul că o să fac a doua zi. Știu că nu e bine să amân de pe o zi pe alta și cu toate că detesc să îmi găsesc scuze pentru ceea ce fac sau ce nu fac, am considerat că e mai bine așa.

Din păcate nu pot să amân la nesfârșit, chiar dacă sunt foarte obosită. Mai mult, sunt conștientă că trebuie să fac curățenie generală în apartament deoarece a cam venit timpul. Chiar dacă dau cu aspiratorul și curăț praful în camere sau spăl gresia și faianta din baie si bucătărie cam la trei zile, știu că este nevoie de mult mai mult. Și cum am nevoie de ajutor, chiar nu m-ar deranja să îl primesc din partea unor persoane care se pricep mai bine decât mine. Nu e nimic rău în asta și nu e nici o rușine să apelez la o firmă care oferă servicii de curățenie la domiciliu.

Dar înainte de asta cred că trebuie să fac puțină curățenie în mintea mea și să mă debarasez de mentalitățile învechite, știți voi, gen: femeia trebuie să facă mâncare, curățenie, să aibă grijă de copii, să facă cumpărături, să…. Bun, scriind acest articol am ajuns la concluzia că stau bine la capitolul teorie, nu am de ce să mă plâng în privința asta. Rrmează partea grea, adică să pun în practică teoria și asta este cam greu. Contează foarte mult să vreau să fac asta și să nu revin la vechile obiceiuri.

Please follow and like us:
0

One Reply to “O mână de ajutor este întotdeauna binevenită”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *