Prazul verde și vânjos face oltenașul faimos

Am urmărit concursul Masterchef România sezonul 4 de la început, nu am pierdut nici un episod. M-am bucurat că au schimbat chefii din juriu, deși îmi plăceau și ceilalți atunci când nu aruncau farfuriile cu mâncare pe jos și nu vorbeau urât cu concurenții. Îmi place acest concurs, îl urmăresc încă de la prima ediție și fac tot posibilul să nu ratez nimic, deși nu prea îmi place să gătesc.

Urmărind unul din episoadele ultimului sezon m-am bucurat foarte mult când l-am auzit pe Adrian Hădean spunând că una din condițiile pe care le-a pus când a acceptat să facă parte din juriu a fost aceea că să nu fie pus să facă asta, adică să facă țăndări farfuriile, sub pretextul că mâncarea este sub orice critică. L-am apreciat pentru faptul că pe tot parcursul acestei ediții s-a ținut de cuvânt. Calm, serios, cu mult bun simț, chef Hadean este un ardelean adevărat și un bucătar care știe cu ce se mănâncă această meserie frumoasă și, mai mult, un membru al noului juriu care, cel puțin asta este părerea mea, a fost imparțial de la început până la șfârșit.

Despre Florin Scripcă nu prea am multe de spus, adevărul este că nu m-a impresionat și nici nu m-a enervat. A fost prezent pe platou, a jurizat bine și imparțial (nu am remarcat faptul că ar fi favorizat vreun concurent), a mai glumit din când în când, a mai ajutat concurenții cu un sfat și cu o vorbă bună, într-un cuvânt… și-a făcut datoria.

În schimb, alegerea Patriziei Paglieri ca membru al juriului a fost una neinspirată, cred eu. O fi ea bună în bucătăria ei, poate că a gătit cândva pentru câteva personalități pe care le poți număra pe degetele de la o mână, dar prestația ei ca membru al juriului a fost jalnică. De ce nu îmi place? În primul rând, deși locuiește în România de foarte mulți ani, nu vorbește bine limba noastră și pocește cuvintele în ultimul hal. Faptul că este din altă țară nu este o scuză. La început m-am amuzat copios pe seama ei dar pe parcurs a început să îi compătimesc pe concurenții care se chinuiau să înțeleagă ce spune madam chef. Cireașa de pe tort a constituit-o prestația ei din finală, unde s-a văzut clar că a favorizat pe Ciprian Ogarca, oltenașul cu prazul, cel care a și câștigat marele titlu Masterchef.

Poate cu ocazia asta ar trebui să schimbăm zicala “Morcovul tânăr și găina bătrână fac ciorba bună” în “Prazul verde și vânjos face oltenașul faimos” sau “Foaie verde de praz gros…” Restul vă rog să completați voi, sunt curioasă de rezultat.

juriu masterchef

Please follow and like us:
0

One Reply to “Prazul verde și vânjos face oltenașul faimos

  1. Pingback: Prazul verde și vânjos face oltenașul faimosBlogio | Blogio | Bun De Citit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *