Se poate prelungi durata de utilizare a cartușelor pentru imprimantă?

Când achiziționăm un lucru ne dorim ca acesta să ne țină cât mai mult timp, nu? De aceea ar trebui să ne informăm înainte cum am putea prelungi durata de utlizare a respectivului lucru. Având în vedere că imprimanta a devenit unul din obiectele care nu pot sa lipsească din interiorul unei case ori a unui birou, din ce in ce mai multă lume se arată interesată despre modul în care poate prelungi durata de utilizare a imprimantei, dar și a consumabilelor utilizate de către aceasta.

Chiar dacă este absolut normal ca anumite componente să fie înlocuite după o anumită perioadă de timp într-un service copiatoare, acest lucru nu înseamnă că nu putem scadea costurile de întreținere ale unei imprimante. Deoarece cartușele reprezintă una din componentele care trebuie înlocuită cel mai des, iată câteva sfaturi care te vor ajuta să le prelungești durata de utilizare în cazul în care utilizezi o imprimantă cu jet de cearneală.

  • La fel ca pentru multe alte lucruri praful este un element nociv și pentru imprimante. Înfundarea duzelor imprimantei este una din cele mai dese probleme cauzate de praf. Dacă nu se acordă o atenție deosebită acestei pobleme poți ajunge în situația în care doar un service copiatoare poate rezolva problema. O bună funcționalitate a duzelor nu doar că te va ține departe de service, dar va ajuta și la prelungirea duratei de utilizare a cartușelor.
  • Pentru ca utilizarea fonturilor speciale consumă mai multî cearneală în timpul printării, recomand utilizarea acestor fonturi doar în situația în care nu ai de ales altă variantă;
  • Uscarea cernelii reprezintă o problemă foarte des întalnită în rândul utilizatorilor de imprimantă. Pentru a preveni apariția acestei probleme trebuie ca periodic să printezi o foaie. De asemenea această problemă mai poate fi prevenită și prin agitarea pentru cateva secunde a cartușului. Desigur că și această metodă trebuie aplicată periodic.

Pentru că aceste sfaturi vor prelungi durata de viața a cartușelor dar nu te vor scuti de schimbarea lor, recomand doar achiziționarea de copiatoare de foarte bună calitate. De ce? Deoarece cheltuielile cu întreținerea acestora sunt mai mici având în vedere că respectivele copiatoare sunt mult mai durabile. Un exemplu foarte bun în acest sens este Minolta Bizhub C227 care poate fi achizitionat de la Ecopier.ro.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *