Somnul de dimineață

dimineata

Și în dimineața aceasta m-am trezit prea devreme. Mi se întâmplă de multe ori să mă trezesc fix la ora 4 dimineața, nici un minut mai târziu. Degeaba am încercat să adorm din nou, niciodată nu am reușit. Dacă m-am trezit, asta este, nu am de ales și trebuie să mă conformez alarmei interioare care mă trezește în fiecare dimineață, indiferent dacă mie îmi convine sau nu. În dimineața asta aș fi dormit mai mult și după ce m-am răsucit de câteva ori căutând o poziție care să ajute corpul să se relaxeze și să mă ajute să adorm, am renunțat.

Nici noua lenjerie de pat cu atingerea ei moale și catifelată nu a reușit să readucă somnul pe ploapele mele. Aseară, după ce m-am cuibărit în patul cald și primitor, am adormit foarte repede, cu toate că doream să văd un film la televizor. Oboseala acumulată în timpul zilei a fost mai puternică și nu am mai luptat împotriva somnului, nu avea rost să mă chinui. Filmul era bun, dar din fericire îl mai văzusem de câteva ori, așa că aveam nimic de pierdut.

Ar trebui să fac ceva casă nu mă mai trezesc așa devreme, dar până acum nu am reușit. Am încercat de multe ori ca seara să încerc să evit patul și să rezist până pe la miezul nopții dar numai la Revelion am reușit performanța asta. Sunt prea obosită și când vine seara de abia aștept să mă pun în pat și să dorm, atât și nimic mai mult.

Să beau cafea seara, după o anumită oră? Degeaba. Eu beau foartă multă cafea în timpul zilei și nu mai are nici un efect. O ceașcă băută după ora nouă seara are asupra mea efectul unui ceai de tei. Să fac o limbare seara, înainte de culcare? Nu îmi place întunericul, nu ies din casă noaptea doar dacă nu am de ales și trebuie să cumpăr ceva urgent sau nu are cine să scoată câinele la plimbare. Somnifere? Nu vreau să înghit pastile, cel puțin nu de genul acesta. Lapte cu miere? Îmi place laptele dar numai în cafea și detest mierea.

Nu mai știu alte metode. Poate e mai bine așa, adică să mă trezesc dimineața devreme. Corpul și mintea mea nu au nimic împotrivă, s-au obișnuit cu programul acesta și cred că ar fi mai bine să nu mai încerc să schimb ceva. Dimineața am mai multă energie, mintea este limpede și procesez informațiile mult mai bine.

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *