Sportul preferat al pensionarilor din cartier

Urăsc să merg la cumpărături dimineața când toți pensionarii fac asta. Cred că plimbarea de dimineață printre rafturile de cumpărături este sportul lor preferat. Mă rog, e un fel de a spune asta, că numai sport nu se poate numi plimbatul unui cărucior prin magazin și cercetarea fiecărui produs în parte: preț, ingrediente, mărime, culoare, miros. Ce mă enervează cel mai mult este că fac toate aceste oprerații fără grabă, de parcă ar avea tot timpul din lume și altceva nu ar mai avea de făcut pe acasă. Nici o babă nu mai croșetează, nu se mai uită la telenovele sau nu mai are grijă de nepoți? Nici un moș nu mai joacă șah în parc, nu mai repară câte ceva prin casă, nu mai bate un covor? Toți fac shopping dimineața?

Nu știu de ce am impresia că le face foarte mare plăcere să blocheze culoarele dintre rafturi cu cărucioarele lor, ca să nu mai treacă și alți oameni pe acolo și, doamne ferește, să ia vreo cutie cu nu știu ce de sub nasul lor. Și își păzesc cărucioarele ca pe ochii din cap să nu le miște nimeni din locul strategic în care l-au lăsat. Eu înțeleg că au mult timp liber, pensionari fiind, dar de ce fac tot posibilul ca să bage bețe în roate la ceilați cumpărători care nu au mult timp la dispoziție și trebuie să se miște repede printre rafturi? Și de ce trebuie să facă scandal și să arunce priviri veninoase celor care îndrăznesc să le mute cărucioarele câțiva centimetri ca să se poată strecura pe lângă ei?

Nu o să mai merg dimineața la cumpărături numai dacă o să fiu nevoită. Prefer să fac asta după ce plec de la serviciu, chiar dacă uneori este mai aglomerat decât dimineața. E mai bine așa, majoritatea oamenilor din magazin sunt asemeni mie, se mișcă repede printre rafturi, știu dinainte de ce au nevoie și se grăbesc să ajungă cât mai repede acasă. Deocamdată nu am timp de pierdut și nu îmi face nici cea mai mică plăcere ca alți oameni să îmi răpească din el pe motiv că ei sunt bătrâni și că mofturile și obiceiurile lor trebuie respectate.

supermarket

 

 

 

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *