Trei sfaturi urile pentru părinții ocupați

Fie că ai devenit părinte de curând, fie că ai ceva experiență despre cum e să fii în această postură, îți dorești, cel mai probabil, să îi acorzi celui mic toată atenția de care are nevoie, pentru a crește armonios. Cu toate acestea, este posibil ca programul încărcat și solicitant să nu îți permită să petreci cât timp ți-ai dori împreună cu el. Descoperă, în cele ce urmează, ce trebuie să faci, astfel încat copilului tău să nu îi lipsească nimic.

  • Oferă-i protecție

Atât când este mic, cât și după ce va mai crește, copilul tău are nevoie să se simtă protejat și îndrumat de tine. Acest lucru este posibil doar dacă încerci să petreci cât mai mult timp împreună cu el. De exemplu, poți să vezi scaunele auto de la Babyneeds, ca să îl poți lua cu tine în vacanță sau la plimbare. Mai mult, îi poți cumpara și un port bebe pentru copii, pentru a-l avea aproape când ieși în oraș sau la plimbare în parc. Este foarte important ca, încă din primele luni de viață, să simtă afecțiunea parintilor lui, așa că, oricât ai fi de ocupat, ai posibilitatea de a petrece puțin timp și cu micuțul tău.

  • Fii organizat

Chiar dacă programul tău este unul solicitant și îți petreci mult timp muncind, dacă vei fi organizat, vei putea să îi dedici o mare parte din timpul liber copilului tău. De cele mai multe ori, parinții dezorganizați sfârsesc prin a nu mai reuși să le acorde copiilor atenția cuvenită, deoarece au nevoie de mult timp pentru a duce la bun sfârșit ceea ce au de făcut. În plus, dacă vei fi organizat, vei fi un foarte bun exemplu pentru micuțul tîu, iar acest lucru îi va fi de mare ajutor, când va mai crește.

  • Nu munci în timpul liber

 

O altă greșeală pe care o fac parinții ocupați este aceea de a lucra pentru locul de muncă, deși nu sunt în timpul programului. Timpul liber este o oportunitate perfectă de sta împreună cu cel mic, astfel încat să vă apropiați și să reusiți să comunicați mai bine. Dacă vei continua să muncești și acasă, neglijandu-l pe micuț, se va simți singur, deoarece nu îi acorzi atenție. Încearcă să găsești un echilibru între viața profesională și cea personală, astfel încat nimic din ceea ce faci să nu îl afecteze pe cel mic. Având în vedere că este într-o perioadă de dezvoltare, este esențial să aibă parte de o companie de calitate!

Fii un parinte descurcăreț și nu îîi neglija copilul! Creșterea sa armonioasă depinde, în totalitate, de tine!

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *