Unde nu-i cap, vai de tabletă!

La ce aș folosi o tabletă Galaxy Tab 4? Știu foarte bine ce aș face cu o tabletă de genul acesta în cazul în care mi-aș cumpăra una sau aș primi-o cadou (slabe șanse), dar la început vreau să vă spun ce aș face eu pentru tableta respectivă și după aceea ce așteptări aș avea de la ea și la ce aș folosi-o. Anul trecut am avut o tabletă (altă marcă) tot cu ecranul de 7 inch și cu o configurație asemănătoare. Eram mulțumită deoarece își facea treaba la nivelul așteptărilor pe care le aveam (ținând cont de raportul calitate/preț). Și cu toate acestea nu am avut grijă de ea, deși muncisem destul de mult ca să o pot avea. Nu i-am cumpărat o husă și nu după mult timp am constatat că ecranul avea mici zgârieturi (probabil din cauză că o țineam în poșetă alături de chei, rujuri, farduri, pixuri și alte obiecte neidentificate și periculoase pentru un gadget sensibil).

Când se murdărea ecranul îl curățam cu un disc îmbibat cu demachiant (nu m-am deranjat să cumpăr o soluție specială) și când eram acasă și mă săturam de navigat pe internet o lăsam pe unde se nimerea (pe masă, pe birou, pe pat și chiar prin baie), aproape întotdeauna cu ecranul în jos. Cu toate că eram conștientă că nu am grijă de ea, nu prea aveam mustrări de conștiință. Acum regret și îmi pare rău, căci din cauză cam am fost neglijentă am pierdut-o. Zic că am pierdut-o nu în sensul că am uitat-o pe undeva și nu am mai găsit-o, ci că eu am fost vinovată că s-a stricat și nu am mai putut să o fac să funcționeze din nou.

Să vă zic că i-am făcut baie? Ei, nu sunt chiar așa dusă cu pluta să spăl o tabletă cu apă și săpun, dar s-a întâmplat să se ude rău de tot. Să vă povestesc cum a fost: În fiecare an pe la sfârșitul lunii decembrie firma unde lucrez organizează un party la care trebuie să participe toți angajații și, cu toate că nu prea aveam chef să mă duc deoarece mă apucasem să fac curățenie generală prin casă înainte de sărbători, trebuia să fiu prezentă. În ziua aceea de dimineața până aproape de seară am făcut curățenie prin casă, iar înainte de a merge la chef am umplut cada ca să fac o baie fierbinte și relaxantă. În timpul în care am așteptat să se umple cada, am butonat puțin pe tabletă, ca să nu mă plictisesc și înainte de a intra în cadă am lasat-o pe o revistă care se afla lângă peretele opus căzii de baie. Cu toate că știam că nu e bine să o las acolo, din cauză că mă grăbeam să ajung la timp la chef, nu am mai făcut efortul de a o pune într-un loc înalt și ferit.

Și inevitabilul s-a produs. Am făcut inundație în baie, nu știu exact ce s-a întâmplat, s-a înfundat scurgerea, filtrul, chiar nu știu, dar când am ieșit din cadă era apă peste tot în baie și tot ceea ce era pe jos, haine, reviste și, din păcate, tableta mea, erau imbibate cu apă. Nu știam ce să fac în cazul în care întră apă într-o tabletă sau telefon, dar după ce am șters-o bine am încercat să o desfac dar nu am reușit, așa că am pus-o la uscat pe calorifer și am plecat repede la chef deoarece întârziasem destul de mult.

Toată seara mi-a stat gândul numai la tableta mea și mi-a cam stat petrecerea-n gât, cu toate că a fost frumos. Speram ca atunci când voi ajunge acasă și o voi porni ea să fie ca nouă, dar nu a fost așa. Monitorul s-a aprins, dar după ce a pâlpâit anemic de câteva ori s-a stins și gata, nu am mai avut ce să-i fac. Soțul meu a dus-o la reparat după ce m-a certat că nu l-am sunat să îl întreb ce să fac. Întradevăr, nu știam în cazul unui asemenea accident este indicat să desfaci tableta și să îi pui componentele într-un castron cu boabe de orez.

De aproape un an nu mai am tabletă și de multe ori îi simt lipsa, mai ales seara când stau în pat și mai intru pe facebook de pe smartfone. Mi-e ciudă că nu mai am tabletă, aș vrea să dau timpul înapoi, dar din păcate nu se poate. Dar mi-am învățat lecția! Dacă o să îmi cumpăr altă tabletă, în mod sigur voi avea foarte mare grijă de ea. Îi voi cumpăra husă, o voi curăța cu o soluție specială și îi voi găsi un loc numai al ei unde să fie în siguranță (mai ales în caz de inundație).

Galaxy Tab 4

M-am cam întins la povești și cred că ar fi cazul să revin la subiect și să spun ce aș face eu cu o tabletă Galaxy Tab 4 care are configurație de nivel mediu, comparativ cu alte tablete. Dar raportul calitate/preț este foarte bun, este de la Samsug, deci este pe gustul meu! Sincer, aș face ce făceam înainte și poate ceva în plus, depinde de situație. Mi-aș instala două sau trei joculețe, aș naviga pe internet, aș intra pe Facebook, pe Twitter, pe Youtube și pe Google+, aș sta de vorbă cu prietenii, aș ascuta muzică, m-aș uita la filme și aș citi mesajele de la e-mail. Deci distracția pe primul plan!

Îmi place să experimentez tot felul de chestii și să încerc ceva nou, mai ales dacă este vorba de gadgeturi și internet, așa că aș încerca să scriu articole pentru cele două bloguri ale mele direct de pe tabletă. Știu că se poate, trebuie doar să instalez un plugin special pentru conectare la wordpress, am citit mai demult un articol despre asta, dar nu mai țin minte denumirea acestui plugin.

CarbonBlk

Să scriu articolele și să le public pe blog folosind o tabletă este o provocare pentru mine, în primul rând că nu am încercat niciodată să fac asta din comoditate: nu prea mă descurc fără mouse (știți voi, click dreapta, click stânga, dublu click, etc.) și mă cam enervează tastatura mică de pe tabletă, nu pot să scriu la fel de repede ca atunci când folosesc una de dimensiuni normale. Aș putea să împușc doi iepuri dintr-o lovitură și să cumpăr o husă cu tastatura, nu? Știu, fac parte din generația veche care a făcut cunoștință cu un computer după vârsta de 20 de ani, dar mă adaptez destul de repede și îmi plac provocările, deci nu ar fi imposibil să scriu și să public articole pe bloguri cu ajutorul tabletei.

SM-T230NYKAROM-205080-0

Ce aș mai putea face cu Galaxy Tab 4? Deși nu sunt pasionată de fotografie, nu cred că aș rata ocazia să folosesc tableta ca să imortalizez imagini frumoase, cu toate că, sincer vorbind, cu o cameră foto cu rezoluția de 3MP nu prea am cum să obțin fotografii profesioniste, dar nici nu urmăresc asta, pentru așa ceva am o cameră foto digitală performantă. Pentru fotografii făcute în parc sau în concediu cu familia, nici nu am nevoie de mai mult. Tableta aceasta mai are și o cameră foto frontală cu rezoluția de 1,3 MP, care cred că se folosește pentru sesiuni video și pentru selfie. Cu toate că și tableta pe care am avut-o înainte avea cameră frontală, eu nu mi-am făcut niciodată o fotografie de genul acesta, considerând că este un moft copilăresc. Dar cum ziceam, toate au un început, și de ce nu mi-aș face și selfie? Că doar nu o veni sfârșitul lumii după aceea, nu? Poate îmi cumpăr și un stik extensibil pentru selfie, cine știe…

SM-T230NYKAROM-104497-0

O tabletă Galaxy Tab4 este foarte bună dacă vreau să mă distrez și să mă relaxez, dar este foarte utilă și când vine vorba de lucruri serioase, cum ar fi vizualizarea documentelor Word, Excel și PowerPoint (aplicația Hancom Viewer) sau chiar pentru editarea lor (aplicația Hancom Editing Tool). De asemenea aș putea să folosesc tableta ca să vizualizez fișiere format pdf (legi, decrete, hotărâri de guvern, etc.) atunci când nu sunt în fața computerului și am nevoie să consut urgent legislația. Da, nu zâmbiți ironic, mi s-a mai întâmplat! Cu toate că am reușit să deschid un fișier pdf de pe telefon, m-am chinuit ca să citesc ce scrie (chiar dacă am dat zoom și am deplasat imaginea în stânga-dreapta sau sus-jos).

Ce îmi place cel mai mult și am uitat să menționez este faptul că această tabletă nu este mare – 186.9 mm (H), 107.9 mm (L), 9 mm (I)  și nici grea – 276 (G) , deci portabilitatea este cu mult superioară față de cea a unui laptop (oricât ar fi el de subțire și de ușor). Are loc în poșetă, deci nu trebuie să cumpăr un rucsac special ca să o car după mine. Cireașa de pe tort este bateria Li-Po 4000 mAh care are o autonomie de până la 10 ore în timpul utilizării pe internet (conectare prin Wi-Fi).

Deci, da, mi-ar plăcea foarte mult să am o tabletă Galaxy Tab 4 numai a mea, ca să pot naviga pe internet, să ascult muzică, să mă uit la filme, să fac fotografii, să filmez ce îmi place, să scriu pe blog, să citesc știrile, să stau de vorbă cu prietenii, oriunde aș fi, la orice oră din zi și din noapte.

Please follow and like us:
0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *